Dirka po Italiji: Rožnata majica zamenjala lastnika!

ByAna Koren

20. maja, 2023 ,

Giro Italija: Sprememba v vodstvu, rožnata majica zamenjala lastnika!

V zadnjih treh dneh je Nico Den zabeležil drugo etapno zmago, rožnata majica pa je zamenjala lastnika, oblekel jo je Bruno Armirail. Potem ko so tako najmočnejši trije udeleženci dneva, Stefano Oldani, Davide Ballerini in Toms Skujinš, preveč taktizirali in bili ujeti znotraj zadnjega kilometra, je sprint ubežne skupine odločil zmagovalca 14. etape dirke po Italiji.

Po 194 kilometrih od Sierre do Cassano Magnaga je bil v zahtevnem vzponu prve kategorije najmočnejši Nemec Nico Denz (Bora Hansgrohe). Slednji je že drugič v treh dneh v zaključnem sprintu premagal nesrečnega Dereka Geeja (Israel Premier Tech). Na tretjem mestu je končal domači adut Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost).

Ubežnik Bruno Armirail (Groupama FDJ) je na 15. mestu prečkal ciljno črto, zaostal je 53 sekund. Pred sobotnim etapo je bil na 23. mestu v skupnem seštevku. Za vodilnim v boju za rožnato majico je zaostajal 18 minut in 37 sekund. Ker je glavnina prikolesarila v cilj z več kot 21 minutami zaostanka, je Francoz postal nov vodilni kolesar dirke po Franciji.

Pred zadnjimi sedmimi etapami dirke ima tako rožnata majica prvič v tem tisočletju novega lastnika. In sicer Francoza, ki ima minuto in 41 sekund prednosti pred Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers). V skupnem seštevku ni bilo sprememb med najboljšimi, razen vzpona Armiraila. Naš Primož Roglič (Jumbo-Visma) je zdrsnil na tretje mesto in za Valižanom Thomasom zaostaja zgolj za dve sekundi.

vir Foto: zajem zaslona