Dizel naj bi se pocenil, 95-oktanski bencin bo dražji

ByAna Koren

15. januarja, 2023 , , ,

Dizel naj bi se pocenil, 95-oktanski bencin bo dražji

Kot je znano, se regulirana cena litra 95-oktanskega bencina in dizla izven avtocestnega omrežja, določa vsak drugi torek. Kako bo torej s cenami goriv torej prihodnji torek?

Na Financah napovedujejo, da lahko pričakujemo drugo zaporedno podražitev bencina in sicer za približno dva centa na nekaj več kot 1,29 evra. Liter bencina bo tako pet centov cenejši kot pred letom dni, torej pred ukrajinsko vojno, so še dodali. 

Dizel naj bi se po napovedih pocenil in bo v torek liter stal 1,47 evra, oziroma približno dva centa manj kot doslej. Tako bi dizel stal približno toliko, kot je znašala maloprodajna cena sredi januarja lani, še dodajo na Financah. 

Cene bencina in dizla na servisih zunaj avtocest se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro.

Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov. Ob tem so zunaj območja avtocest in hitrih cest marže trgovcev omejene.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Pivovarna Laško Union je blagovni znamki brezalkoholnih pijač Sola in Zala prodala hrvaškemu vlagatelju

Pivovarna Laško Union (PLU) je sporočila, da je podpisala pogodbo o prodaji blagovnih znamk brezalkoholnih pijač Sola in Zala. Pogodbo so podpisali z lokalnim podjetjem Nika Bev v lasti hrvaškega vlagatelja… več tukaj.