Djoković prvič po deportaciji v Avstraliji: Nisem pozabil

Srbski teniški zvezdnik Novak Djoković je stopil pred novinarje v avstralskem mestu Adelaide in dejal, da bo težko pozabil dogajanje v preteklem letu. Še posebej na začetku, ko je prišel v Melbourne, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. 35-letni Beograjčan je znova poudaril, da je OP Avstralije, ki se začne 16. januarja, njegov najljubši turnir. V Melbournu je doslej slavil devetkrat.

V začetku letošnjega leta je tja prišel z željo po desetem naslovu, a je bil zaradi neizpolnjevanja pogojev za vstop v državo pozneje deportiran. Pred mesecem dni mu je sedanja avstralska vlada odpravila triletno prepoved vstopa v Avstralijo in mu dovolila, da tam igra, o tem smo poročali tukaj.

“Te stvari je težko pozabiti, ostale bodo z mano, dokler bom živ. Česa takega še nisem doživel in upam, da bo tako ostalo. To je bila zame dragocena izkušnja. Moram naprej. Najraje govorim o občutkih, ko igram v tej državi,” je na novinarski konferenci v Adelaidi povedal razpoloženi Djoković.

“Upam, da bom pokazal dober tenis in pri ljudeh vzbudil pozitivna čustva. Tukaj sem šele nekaj dni, a sprejem je bil zelo topel, tako na letališču, v hotelu in na treningih. Vse je bilo do zdaj sijajno,” je poudaril. Djoković je na lestvici ATP trenutno peti.

Foto: zajem zaslona