Dobitnik še ni prevzel 2,04 milijarde dolarjev težkega Jackpota

Neznani srečnež  je v ZDA novembra osvojil rekordnih 2,04 milijarde dolarjev težak Jackpot Powerball, nagrade še vedno ni prevzel. Zmagovalni listek je bil prodan v Altadeni v Kaliforniji, zmagovalne številke pa so bile 10, 33, 41, 47, 56.

V skladu z državno zakonodajo ima zmagovalec eno leto časa od žrebanja, da prevzame nagrado. Situacijo je v izjavi opisala tiskovna predstavnica kalifornijske loterije Carolyn Becker.

“Loterija v Kaliforniji ne objavlja ali javno priznava, kdaj se nekdo javi in zahteva nagrado. To je zato, ker gredo naši zmagovalci in njihovi paketi zahtevkov za nagrado skozi strog postopek preverjanja s strani naše ekipe za varnost in kazenski pregon,” je dejala.

Ko pride zmagovalec, bo izvedel tudi svet

“Postopek lahko traja tedne ali, odvisno od okoliščin, včasih mesece, in nikogar ne razglasimo za zmagovalca, dokler se to obdobje pregleda ne konča. Ta postopek je zasnovan tako, da zagotovi legitimnost zmage. Upoštevajte tudi, da imajo Powerball dobitniki jackpota do eno leto časa, da prevzamejo dobitek,” je dodala.

Ne glede na to, če in ko bo zmagovalec identificiran, bo svet izvedel. Zakonodaja v kaliforniji zahteva, da loterija objavi polno ime zmagovalca in skupno zmago kot javno evidenco. Če se nihče ne javi, velja Powerballovo pravilo, da se nagrada sorazmerno z njihovo prodajo med žrebanjem vrne loterijam.

“Politika Kalifornije je, da se vsa nezahtevana sredstva loterije prenesejo v javne šole, tako da lahko izobraževalni sistem prihodnjo jesen pričakuje ogromno izplačilo,” je pojasnila.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Bojan Požar za Kosovo online o Golobu in Gen-I

“Ker Gen-I in Goloba preiskuje slovensko državno tožilstvo, je izmenjava informacij med pristojnima organoma Slovenije in Kosova nujna,” je za Kosovo online o aferi Berišaj povedal eden najboljših slovenskih preiskovalnih novinarjev Bojan Požar… več tukaj.

By A.K.

Komentar: