(Foto: Monika Sušanj)

Minister za obrambo mag. Matej Tonin in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec, sta danes na Ministrstvu za obrambo podpisala Sporazum o nadgradnji sodelovanja med Ministrstvom za obrambo – Slovensko vojsko in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez, o zaposlovanju mladih vrhunskih športnikov in trenerjev ter o sistemski podpori vrhunskemu športu. Sporazum je bil usklajen že aprila letos.

Ministrstvo za obrambo se je s sporazumom zavezalo, da bo za potrebe podpore zaposlovanja mladih vrhunskih športnikov zagotovilo pet dodatnih formacijskih mest v Športni enoti Slovenske vojske. Pet obstoječih, vendar nezasedenih formacijskih mest, pa bo namenilo za zaposlovanje mladih vrhunskih športnikov v starosti od 18 do 24 let.

Ministrstvo za obrambo je največji zaposlovalec vrhunskih športnikov in trenerjev v javni upravi. Že do zdaj je zagotavljalo 70 formacijskih mest za zaposlitev vrhunskih športnikov in trenerjev. V Slovenski vojski je trenutno zaposlenih 60 vrhunskih športnikov in trenerjev, pet pa jih je v postopku zaposlitve.

Ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska aktivno podpirata slovenski šport tudi z vrsto drugih aktivnosti, aktivnim sodelovanjem s panožnimi zvezami ter podporo različnim velikim športnim prireditvam v Republiki Sloveniji. Tako bo tudi pri podpori Olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo leta 2023 v Mariboru. Minister za obrambo mag. Matej Tonin in Bogdan Gabrovec sta danes podpisala še pogodbo o sodelovanju pri organizaciji te pomembne športne prireditve.

Vir: MO RS