Dokončno slovo Twitterja: Musk spremenil spletni naslov v X.com

ByAna Koren

18. maja, 2024 , ,
Družbena omrežja [Foto: Pixabay]

Dokončno slovo Twitterja: Musk spremenil spletni naslov v X.com

Platforma družbenih medijev, prej znana kot Twitter, je uradno spremenila svoj spletni naslov iz Twitter.com v X.com, kar označuje konec pomembnega poglavja v njeni zgodovini. Do te spremembe je prišlo po tem, ko je milijarder in tehnološki mogotec Elon Musk leta 2022 kupil platformo in začel postopek preoblikovanja blagovne znamke ter jo preimenoval v “X”.

Musk je novico o zamenjavi URL-ja objavil z minimalističnim sporočilom na platformi: “Vsi osnovni sistemi so zdaj na X.com.” Vnos “twitter.com” v spletni brskalnik sedaj uporabnike preusmeri na novi naslov URL platforme. Preusmeritev je sledila številnim spremembam, vključno s pomembno prenovo ikoničnega logotipa modre ptice, ki ga je julija 2023 nadomestil črno-beli “X”.

Odzivi

Ta najnovejši razvoj je naletel na različne odzive med zvestimi oboževalci Twitterja. En uporabnik je komentiral, da je sprememba “to, kar si je želela točno ena oseba,” medtem ko se je drugi pošalil, da je “dobil pripor že v srednji šoli, ker je obiskal podobno povezavo v knjižničnem računalniku.”

Muskova vizija za “X” je ustvariti “super aplikacijo”, podobno tistim, ki so priljubljene v Aziji, kot je WeChat na Kitajskem. Te aplikacije ponujajo široko paleto storitev znotraj ene same platforme, ki vključujejo komunikacijo in finančne transakcije. Musk je že leta 1999 soustanovil X.com, ki je kasneje postal PayPal, kar kaže na njegovo dolgoletno zanimanje za integracijo finančnih storitev v digitalne platforme.

Kljub velikim ambicijam je pred platformo “X” še veliko izzivov. Odkar je Musk prevzel lastništvo, je platforma izgubila precejšnje število uporabnikov. Po podatkih podjetja Sensor Tower se je od februarja letos njegova baza uporabnikov zmanjšala za 23 odstotkov od novembra 2022.

Ali bo “X” dosegel status “vse aplikacije”, kot si ga Musk zamišlja, bo pokazal čas. Medtem pa se bo platforma soočala s kritikami in primerjavami s prejšnjim ikoničnim Twitterjem, ki ga mnogi uporabniki še vedno močno pogrešajo.

[Vir: Euronews]; Portal24; Foto: Pixabay