Đoković in Tsitsipas v Parizu korak bližje finalu Masters turnirja

Prvi igralec sveta, Novak Đoković, je ostal na poti do svojega sedmega naslova na turnirju Masters v Parizu. V petkovem četrtfinalu je namreč premagal mladega Danca Holgerja Runeja. Đoković se bo zdaj pomeril s petim nosilcem, Rusom Andrejem Rublevom, ki je premagal Alexa de Minaurja.

Đoković je bil v tekmi trden kot kamen, ko se je Runeju maščeval za lanski poraz. Đoković je zmagal s 7-5, 6-7(3), 6-4. S tem si je zagotovil mesto v polfinalu, kjer ga čaka izziv proti Rublevu, ki je premagal De Minaurja z rezultatom 4-6, 6-3, 6-1.

Za 20-letnega Runea bi zmaga pomenila uvrstitev v zaključni turnir sezone v Torinu. Da bi Rune prehitel Avstralca De Minaurja pa bi moral osvojiti naslov. Đokovićeva zmaga prav tako pomeni kvalifikacijo za finale Nemca Alexandera Zvereva na turnirju ATP.

Rune je s svojim osupljivim tenisom navdušil pariško občinstvo, v drugem nizu je rešil celo nekaj zaključnih žogic in prisilil tekmo v tiebreak. Vendar Đoković ni izgubil zbranosti. Runeju je odvzel je servis na začetku tretjega niza in nadzoroval tekmo v nadaljevanju.

Pred Đokovićem se je v polfinale uvrstil tudi Grk Stefanos Tsitsipas, ki je premagal Rusa Karena Khachanova s 6-3, 6-4. Tsitsipas se bo zdaj pomeril s Grigorjem Dimitrovom, ki je premagal Huberta Hurkacza s 6-1, 4-6, 6-4 in končal Poljakove upe o uvrstitvi v finale ATP.

Tsitsipas, ki si je že zagotovil mesto na zaključnem turnirju sezone v Torinu, je bil na igrišču izjemno suveren in še naprej kaže odlično formo. Sedmi nosilec ni izgubil niti enega niza na turnirju in se zdaj nadeja, da bo nadaljeval svoj uspešen niz tudi v polfinalu proti Dimitrovu.

https://twitter.com/Shanegupta22/status/1720666349708701719

vir

Foto: RolexPMasters_X

Portal24