Đoković z izkušnjami do desetega finala na OP ZDA

Svetovna teniška ikona Novak Đoković je v New Yorku uporabil svoje bogate izkušnje in premagal ameriškega mladega izzivalca Bena Sheltona s seti 6-3, 6-2, 7-6(4) in se tako uvrstil v svoj deseti finale Odprtega prvenstva ZDA. Spektakularni dvoboj se je odvijal na stadionu Arthur Ashe, kjer je Đoković navdušil množico.

Shelton, ki je že na začetku turnirja zmedel nasprotnike je s svojim impresivnim servisom poskušal postaviti izziv 36-letnemu Srbu. Vendar pa je drugi nosilec Đoković znal izkoristiti svoje izkušnje, da je v tretjem nizu nevtraliziral mladega Američana. Đoković je po tekmi dejal: “Očitno sem vedel, da ima veliko ognjeno moč. Ima neverjeten pop na servisu, preprosto je tako dinamičen in zelo nepredvidljiv, kaj sledi. Moral sem le ostati mentalno prisoten, miren in se osredotočiti na načrt igre.”

Nadaljeval je, da je prepričan, da se bo vrnil na vrh svetovne lestvice, ko bo ta posodobljena po turnirju in bo še naprej loviti svoj 24. naslov na turnirjih za grand slam, da bi tako izenačil rekord Margaret Court med posameznicami.

Shelton je Đokoviću privoščil brejk v šesti igri prvega niza, vendar Američan ni izkoristil priložnosti za brejk v deveti igri. V drugem nizu se je Sheltonovo najmočnejše orožje, servis, izgubilo, Đoković pa je to izkoristil za nov brejk. Kljub temu se je Shelton kasneje vrnil in dvoboj je postal napet.

Tekma je potekala pod poostrenim varovanjem, potem ko se je v četrtek zvečer na stadionu Arthur Ashe zgodil nenavaden incident, ko si je protestnik prilepil noge na tla, kar je skoraj prekinilo polfinalno tekmo med Coco Gauff in Karolino Muchovo.

Đoković se bo v finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja med prvim nosilcem Carlosom Alcarazom in tretjim nosilcem Daniilom Medvedevom. Navijači širom sveta z zanimanjem pričakujejo ta veliki teniški spektakel, kjer bo Đoković iskal svoj naslednji veliki naslov. Shelton pa je kljub porazu izrazil svojo rast in vztrajnost ter poudaril, da je našel svoje mesto v teniškem svetu.

Največji športni dogodek leta se bliža svojemu vrhuncu, ko bomo v nedeljo dobili novega zmagovalca Odprtega prvenstva ZDA.

Foto: Getty Images

Portal24