Domače testenine, držati se morate enostavnega pravila

ByAna Koren

7. decembra, 2022

Domače testenine, ni zapleteno, le pravila 1:100 se držite

Za prave testenine je pomembno imeti potrpežljivost in ne obupati, tudi, če se vse drobi. Izšlo se bo brez skrbi, bolele vas bodo roke, potili se boste a je vredno. Delamo v razmerju 1 jajce in 100 gramov gladke moke.

Morda se na prvi pogled zdi nemogoče, a z malo truda in časa boste dobili testo popolne konsistence, iz katerega bodo kasneje nastali čudoviti svilnati rezanci. Rezanci so lahko tanjši, debelejši, kakor želite

Lahko jih razvaljate ročno, kar bo, bodimo iskreni, nekoliko težje, še posebej, če želite zelo tanke mlete. Če imate strojček za testo, ročnega, kovinskega, ga vsekakor priporočamo. Tako bo testo povsod enako debelo in navsezadnje nekoliko lažje kot valjanje z valjarjem.

Slastni široki rezanci z masleno bučo in muškatnim oreščkom

Slastne široke rezance, ki jih boste naredili lahko kombinirate z masleno bučo in muškatnim oreščkom. Preprosta a tako zelo dobra omaka za testenine iz maslene buče se pravzaprav dobro ujame z vsemi vrstami testenin, a je naravnost idealna za tagliatelle (široke rezance). Ta razkošen, kremast obrok je nežno začinjen z muškatnim oreščkom, cimetom in nageljnovimi žbicami. Za pripravo jedi boste potrebovali okoli eno uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili dva obroka… več tukaj.

Pečene testenine po navdihu francoske čebulne juhe

Pečene testenine po navdihu francoske čebulne juhe. Vsi obožujejo dobre pečene testenine, tokrat vam predstavljamo recept, po navdihu francoske čebulne juhe. Zapečene testenine s kremasto čebulno omako in obilico lahko zagotovo postane jed za kateri koli dan v tednu. Za pripravo te jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest obrokov… več tukaj.

Foto: iStock