Domen Prevc Sloveniji priskakal 80. zmago v svetovnem pokalu

ByA.K.

18. februarja, 2024
Domen Prevc [Foto: Zajem zaslona 24UR]

Domen Prevc Sloveniji priskakal 80. zmago v svetovnem pokalu

V Saporu je Domen Prevc dosegel šesto zmago v svoji karieri na tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na znameniti skakalnici Okurajama je že po prvi seriji zasedal vodilno mesto, v finalu pa je s skokom dolgim 139,5 metra potrdil svojo prevlado in za seboj pustil domačega favorita Rjojuja Kobajašija, ki je ponovno zasedel drugo mesto.

Domnova zmaga predstavlja 80. posamično slovensko zmago v svetovnem pokalu v smučarskih skokih, kar je pomemben mejnik za slovensko smučarsko skakanje. Med najuspešnejše slovenske skakalce poleg Domna Prevca štejemo Petra Prevca z 23 zmagami, Primoža Peterko s 15, Primoža Ulago z 9, Roberta Kranjca z 7 in Anžeta Laniška prav tako s 6 zmagami.

24-letni Domen Prevc je na svojo šesto zmago čakal skoraj pet let, saj je nazadnje zmagal marca 2019. Njegova forma je bila že v kvalifikacijah in prvi seriji tekme obetavna, kar je potrdil z izjemnimi skoki v finalu, kjer je prejel odlične ocene za telemark.

Rjoju Kobajaši je s svojim nastopom sicer izzval tekmece, a je bil Prevc tisti, ki je na izziv odgovoril najbolje in zmagal z 3,8 točke prednosti pred Japoncem. Tretje mesto je osvojil Norvežan Kristoffer Eriksen Sundal.

Slovenija je imela uspešen dan, saj so se med deseterico uvrstili trije slovenski skakalci, med njimi Peter Prevc na osmem in Lovro Kos na devetem mestu. Domen Prevc je po zmagi poudaril svojo naklonjenost skakalnici v Saporu in izrazil zadovoljstvo nad svojima skokoma ter dolgo pričakovano zmago.

Za legendarnega Noriakija Kasaija je bila tekma manj uspešna, saj kljub uspešnim kvalifikacijam v finalu ni osvojil točk.

[Vir: MMC RTV SLO]; Foto: Zajem zaslona 24ur; Portal24