Dončić na ESPN lestvici med najboljšimi štirimi košarkarji v ligi NBA

Luka Dončić, slovenski košarkarski čudežni deček, je bil uvrščen med najboljše štiri košarkarje v ligi NBA v najnovejšem seznamu ameriške medijske hiše ESPN. ESPN je že 13. leto zapored objavil seznam 100 najboljših košarkarjev v ligi, pri čemer je Dončić zasedel četrto mesto. Zaostal je le za Giannisom Antetokounmpom, Nikolo Jokićem in Joelom Embiidom.

Kljub slabši sezoni Dallasa, ki je ostal brez končnice, je Dončić po mnenju ESPN-ja še vedno med elito. V primerjavi z lanskim letom, ko je bil na tretjem mestu, je letos izgubil eno mesto. ESPN pojasnjuje, da je izziv umestiti igralca med prve tri, če njegova ekipa ne zmaguje več kot polovico tekem. Vendar je Dončić imel statistično gledano svojo najboljšo sezono doslej.

Eden izmed večjih izzivov v naslednji sezoni bo, ali lahko Dončić pomaga Dallasu pri preboju v končnico in morda celo preko prvega kroga. Kljub dodatkom v ekipi med poletjem bo tudi Dončić moral izboljšati svojo igro, zlasti v obrambi. ESPN izpostavlja tudi potencialno kemijo med Dončićem in Kyriejem Irvingom, ki bi lahko bila ključna za uspeh Dallasa.

Za povratek na vrh ali celo prvo mesto, novinar Tim MacMahon meni, da bo potrebno, da se Dallas znova uvrsti med najboljše ekipe. Če se to zgodi, bo Dončić verjetno tudi v igri za naziv najkoristnejšega igralca sezone.

Dallas bo novo sezono začel 26. oktobra, ko bo gostoval v San Antoniu. To bo že šesta sezona Luke Dončića v ligi NBA.

vir Foto: Instagram Portal24