Dončić s trojnim dvojčkom postavil nov mejnik lige NBA

ByA.K.

7. decembra, 2023 , ,
Foto: Zajem zaslona

Luka Dončić s trojnim dvojčkom v prvem polčasu postavil nov mejnik lige NBA

V osupljivem prikazu spretnosti in atletike je Luka Dončić iz Dallas Mavericks postavil nov mejnik lige NBA, ko je dosegel trojni dvojček v samo prvem polčasu tekme proti Utah Jazz. Dončić je presenetljivo presegel mejo 25 točk, 10 skokov in 10 podaj v samo dveh četrtinah, kar je doslej še nikoli v ligi.

Dončić je prvi polčas končal z izjemno statistiko 29 točk, 10 skokov in 10 podaj. Na vprašanje, ali se zaveda svoje bližine trojnemu dvojčku v prvi četrtini, je Dončić samozavestno odgovoril: “Seveda. Šel sem na zadnji skok in zadnjo asistenco.”

Mavericksi so odločno premagali nasprotnike iz Salt Lake Cityja s kar dobrih 50 točkami razlike (147:97) in zabeležili tretjo najvišjo zmago v zgodovini franšize.

Dončić se je s tem dosežkom povzpel na deveto mesto na večni lestvici trojnih dvojčkov lige NBA s 60 trojnimi dvojčki v svoji mladi karieri. Ta mejnik je presegel legendarnega Larryja Birda, s katerim so Dončića pogosto primerjali pred vstopom v ligo. Na lestvici vodi Russell Westbrook s 198 trojnimi dvojčki. Drugi aktivni igralci v prvi deseterici so Nikola Jokić (113), LeBron James (108) in James Harden (78).

“To je neverjetno. Ne vem kaj naj rečem. Vsi vemo, kdo je Larry Bird, zato je ta dosežek res poseben,” je po tekmi žarel Dončić.

Dončić je tekmo v slabih 32 minutah igre končal z impresivnimi 40 točkami, 10 skoki in 11 podajami. To je bil njegov sedmi trojni dvojček s 40 točkami, s čimer se je izenačil z Wiltom Chamberlainom na četrtem mestu v tej posebni statistični kategoriji.

Tudi soigralci so hvalili Dončićevo igro. “Luka je nizal strel za strelom. Mislil sem, da bo na koncu dosegel 50 točk, 20 skokov in 20 asistenc,” se je pošalil Tim Hardaway Jr. Ta tekma ne prikazuje samo Dončićevega izjemnega talenta, ampak tudi utrjuje njegovo rastočo zapuščino v ligi NBA.

vir; Foto: Zajem zaslona (fotografija je simbolna); Portal24