Dončić z rekordnim dosežkom popeljal Dallas do zmage

ByMiha Kovač

8. marca, 2024 , , ,
Luka Dončić [Foto: Zajem zaslona]

Dončić z rekordnim dosežkom popeljal Dallas do zmage

Luka Dončić se je v ligi NBA ponovno zapisal zgodovino, tokrat z izenačenjem rekorda petih zaporednih trojnih dvojčkov z vsaj 30 točkami, ki ga je do sedaj držal Russell Westbrook iz sezone 2016/17. S svojim izjemnim dosežkom – 35 točkami, 11 skoki in 11 podajami – je Dončić Dallas Mavericks popeljal do zmage nad Miami Heat z rezultatom 114:108, s čimer so prekinili niz treh zaporednih porazov. Kljub slabemu začetku in zaostanku 15 točk, so se Mavericksi v drugem polčasu znatno bolje odrezali v obrambi in tekmo zaključili z močnim nizom.

Dončić, ki je v drugem polčasu dosegel 23 od svojih 35 točk, je bil uspešen pri metu za tri točke, saj je zadel sedemkrat iz trinajstih poskusov. Podpora soigralcev, kot sta Kyrie Irving s 23 točkami in Dante Exum, ki je v zadnjih treh minutah tekme prispeval ključnih 7 točk, je bila neprecenljiva za končno zmago Dallasov. S to zmago so Mavericksi pokazali tudi izboljšano igro v skoku, saj so Miami premagali z 45:37.

Miami Heat je sicer tekmo začel odlično, zlasti po zaslugi Duncana Robinsona, ki je hitro nabral točke s trojkami, a je Dallasu uspelo zasukati potek srečanja. Terry Rozier, nedavno pridobljen iz Charlotta, je bil najboljši strelec za Miami s 27 točkami, medtem ko sta zvezdnika Jimmy Butler in Bam Adebayo zbrala po 14 točk, vendar nista dosegla pričakovanj.

Mavericks so v drugem polčasu zaigrali z večjo odločnostjo, kar je v tretji četrtini z 17 točkami Dončića in skupinsko igro v obrambi prineslo preobrat. Končnica tekme je bila napeta, z izmenjavanjem vodstva, dokler Dallas ni prevzel nadzora, zahvaljujoč ključnim košem Exuma in Dončića, ki so zagotovili zmago domači ekipi.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona