Dopoldne bo suho, popoldne bodo na zahodu in severu krajevne plohe

ByAna Koren

19. aprila, 2023

Dopoldne bo suho, popoldne bodo na zahodu in severu krajevne plohe

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo predvsem v zahodni in severni Sloveniji krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Goriškem in ob morju do 20 °C.

Jutri bo oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo krajevne padavine, ki bodo popoldne postopno ponehale. Na območju Alp bo meja sneženja med 1000 in 1200 m nad morjem. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 9 do 14, na Goriškem in ob morju okoli 17 °C.

Obeti

V petek bo še nestanovitno s popoldanskimi plohami.

V soboto bo povečini sončno in nekoliko topleje.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Prek srednje Evrope se pomika višinsko jedro hladnega zraka, ki bo nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem popoldne bodo krajevne plohe, ki bodo pogostejše v alpskem svetu.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas deloma jasno, drugod bo oblačno z občasnimi padavinami. Na območju Alp bo ponekod snežilo do višje ležečih dolin.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Bučke – od semena do mize

Bučke (Cucurbita pepo) so enoletne rastline iz družine bučevk (Cucurbitaceae), so zelo priljubljene in so stalnica na vrtovih. Priljubljena vrtnina, znana po svoji okusni in sočni teksturi ter vsestranski uporabi v kulinariki.

Bučke so plodovi rastline in se običajno nabirajo, ko so še nezreli in imajo mehko lupino ter tako majhne velikosti. Obstaja več sort z različnimi oblikami, barvami in teksturami volčjega boba, vključno z zelenimi, rumenimi in celo črtastimi… več tukaj.