Družina Bruca Willisa ozavešča o resnosti bolezni afazija

Igralska legenda Bruce Willis (68) je nedavno javno razkril svojo diagnozo afazije, redke nevrološke bolezni, ki vpliva na govor in komunikacijo. Kljub težavam, ki jih prinaša bolezen, se družina združuje in se trudi ozavestiti javnost o tej resni zdravstveni težavi.

Vir je razkril, da ima Willis 24-urno oskrbo, vendar nikoli ni sam. Vsaj en družinski član je vedno ob njem, kar poudarja tesno povezanost družine v teh težkih časih. Poleg svoje žene Emma, je Bruce svoj čas posvetil tudi svoji vnukinji Louetto, ki jo je njegova hči Rumer pozdravila aprila.

Družina se je združila, da bi ohranila spomin na svojega ljubljenega Brucea in se še bolj povezala v tej zahtevni situaciji. “Ko so Bruceu postavili diagnozo, so se vsi zbrali, da bi ohranili spomin na njegovo družino nedotaknjen,” je povedal vir za Us Weekly. “Vsi so ves čas tukaj. Ta izkušnja je vso družino še bolj zbližala. Nihče ne ve, koliko časa ima Bruce, zato z njim vpijajo vsak trenutek,” je dodal vir.

Bolezen je napredovala

Poleg tega se je razkrilo, da Rumer želi, da njena hči Louetta spozna Brucea in da se aktivno vključi v njeno življenje. To je za družino poseben odnos, ki jim še dodatno krepi povezanost.

Glede na to, da gre za javno znano osebnost, je družina odločena ozavestiti javnost o bolezni afazije in njenih izzivih. Bruce je diagnozo prejel lani, bolezen pa je od takrat napredovala. Njegova hčerka Tallulah je povedala, da je njihov cilj ozavestiti druge o demenci in povezanih težavah: “Po eni strani je to, kar smo kot družina, hkrati pa je za nas zelo pomembno, da širimo zavest o FTD. Če lahko nekaj, s čimer se borimo kot družina in posamezniki, vzamemo v pomoč ljudem, da to obrnemo in okoli tega naredimo nekaj lepega, je to za nas zelo posebno,” je dejala Tallulah.

Bruceova žena Emma Heming je delila svojo izkušnjo z boleznijo moža in poudarila, kako težko je tako bolniku kot tudi družini. Kljub izzivom pa so se naučili veliko in našli lepoto tudi v tem težkem obdobju.

Družina Willis se tako trudi biti podpora Bruceu in obenem ozaveščati o bolezni afazije ter njenem vplivu na družine in posameznike.

vir; Foto: Zajem zaslona Instagram; Portal24