Duhovno: Način življenja, določa način naše smrti

Smrt je nepremagljiva in neizbežna resničnost, ki se je nihče ne more izogniti. V tistem kritičnem trenutku nič na svetu ne more spremeniti usode, razen tega, kako smo živeli svoje življenje.

Materialne stvari, za katere se pogosto trudimo in se zdijo tako pomembne, izgubijo svoj pomen, ko se soočimo s smrtjo. Ne glede na količino denarja na našem bančnem računu, velikost naše hiše ali lepoto avtomobila, nobenega od tega ne bomo mogli vzeti s seboj v grob. Naše telo, ki nam je najbližje in najdražje, nas zapusti, prav tako kot vse materialne dobrine.

Ostanejo le naša nagnjenja, ki smo jih razvili v svojih umih skozi življenje. Ta nagnjenja vključujejo tako pozitivne kot negativne vtise, ki so postali del nas, ne glede na to, ali si želimo ali ne. Ko se soočimo s smrtjo, nam nič ne more pomagati razen tega, kako smo oblikovali te nagnjenja.

Če smo v svojem umu ustvarili bogat repertoar pozitivnih vtisov, bomo ob smrti doživeli veselje in srečo. Nasprotno pa bodo negativna nagnjenja oblikovala naše izkušnje in povzročila trpljenje ter bolečino.

Zavedati se moramo, da smo sami krojači svoje usode ob smrti. Naša dejanja, misli in odnosi vplivajo na to, kako bomo doživeli svoj odhod iz tega sveta. V trenutku smrti in po njej nam ne more pomagati nič drugega kot način, kako smo živeli svoje življenje. Zato je pomembno, da se osredotočimo na razvijanje pozitivnih nagnjenj in živimo življenje, ki nas bo popeljalo k mirnemu in srečnemu koncu.

vir

Foto: Portal24