Dunaj: Policija ovadila 17 mladeničev, ki naj bi spolno zlorabljali 12-letnico

Foto Freepik

Dunaj: Policija ovadila 17 moških, ki naj bi spolno zlorabljali 12-letnico

Na Dunaju Policija preiskuje zločin zoper 12-letnico, ki je 17 mladeničev obtožila, da so jo več mesecev posiljevali. Med njimi so mladi moški, ki imajo avstrijsko, sirsko, turško, bolgarsko, makedonsko in srbsko državljanstvo. Stari so od 13 do 19 let. Na zaslišanje so pripeljali 13 mladeničev, ki so jih pozneje izpustili. Ostali štirje so mladoletni ali pa njihova identiteta še ni znana. 12-letnico naj bi najprej napadel Sirijec Ahmad (15) v garaži glavne postaje na Dunaju. Je edini, ki je priznal očitano mu kaznivo dejanje, piše Fenix ​​​​Magazin .

“V Motorik-Park sva si izmenjala podatke prek Snapchata. Ko sva se srečala v garaži, sem jo prosil, naj me ustno zadovolji. Ni hotela. Nato sem jo potisnil z glavo navzdol,” je dejal Ahmad med izjavo za Policije, pa poroča Bild.

Drugi glavni osumljenec je Shaban (15). Mladenič z bolgarskim državljanstvom je na stopnišču na trgu Antonsplatz nadlegoval 12-letnico, nato pa jo odpeljal v prijateljevo stanovanje, kjer so jo vsi trije zlorabili. Bild piše, da so jo naslednjič odpeljali v hotel, kjer so posneli video, na katerem je slišati, kako deklica kriči “stop”, okoli nje pa stojijo goli najstniki. “Nikoli me ni rotila, naj neham,” je dejal Shaban.

12-letnica se je oktobra 2023 z mamo prišla na policijsko postajo in opisala kazniva dejanja. Počutila se je prisiljeno v spolne stike, deloma zaradi groženj, da bodo objavili njene slike in videe. Avstrijski Kronen Zeitung piše, da je izjava deklice šokantna in ima skupno 15 strani.

“Rekla sem ‘ne’, potem pa je vstopil v sobo in se ulegel zraven mene. Bilo me je strah. Gledala sem naravnost predse in čakala, da bo konec,” Kronen Zeitung citira žrtvino izjavo policiji. Po navedbah policije je zloraba potekala na Dunaju od februarja 2023 do junija 2023. Žrtev je povedala, da je bila večkrat na teden spolno zlorabljena.

Prizorišča zločina so stopnišča, parkirne hiše, stanovanja in hotelsko sobo. “Natančneje, žrtev je pogosto zamudila šolo, da bi se srečala z obtoženim,” je dejal tiskovni predstavnik policije.

Portal24; Foto: Freepik