Na izredni seji je DZ na zahtevo SDS-a odločal o odločitvi kolegija predsednice DZ-ja, da DZ vladni predlog novele zakona o RTV Slovenija obravnava po nujnem postopku.

Za obravnavo po nujnem postopku je glasovalo 49 poslancev, 24 jih je bilo proti. Odločitev kolegija predsednice DZ-ja, da se koalicijski predlog novele zakona o RTV Slovenija obravnava po nujnem postopku je tako potrjen.

V stranki SDS so prepričani, da predlog poslovniškim merilom za obravnavo po nujnem postopku ne ustreza. Po mnenju SDS naj bi šlo za precedens, ki nevarno maje demokratične temelje zakonodajnega odločanja z željo po grobem posegu v neodvisnost in ustroj javne radiotelevizije.

Nujen postopek

V Državnemu zboru bo vlada po nujnem postopku, zaradi preprečitve težko popravljivih posledic za demokracijo in delovanje države, predlagala sprejem predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o RTV Slovenija… več tukaj.

Brutalen prevzem RTV Slovenija

Brutalen prevzem javne RTV Slovenija. Kolegij predsednice Državnega zbora Urške Klakočar Zupančič je danes odločil, da bo Državni zbor obravnaval vladni predlog novele Zakona o Radioteleviziji Slovenija po nujnem postopku. Gre za idejo vladajoče politike, da naj bi z novelo omenjenega zakona depolitizirali RTV Slovenija… več tukaj.

Foto: RTV Slovenija