Egiptovske oblasti zaradi goljufij pri romanjih v Meko odvzele licence 16 potovalnim agencijam

ByAna Koren

22. junija, 2024 ,
Al Haram mošeja [Foto: Al Jazeera/Wikimedia]

Egiptovske oblasti zaradi goljufij pri romanjih v Meko odvzele licence 16 potovalnim agencijam

Egiptovske oblasti so danes odredile odvzem licenc 16 potovalnim agencijam zaradi goljufij, povezanih z nezakonitim pošiljanjem romarjev v Meko v Savdski Arabiji. Premier Moustafa Madbouli je pojasnil, da bodo menedžerji teh agencij poslani pred državnega tožilca in da bodo naložene denarne kazni v korist družin romarjev, ki so umrli zaradi njihovih nezakonitih dejavnosti.

“Premier je ukazal, da se tem agencijam odvzamejo licence, da se njihovi menedžerji pošljejo pred državnega tožilca in da se jim naložijo denarne kazni v korist družin romarjev, ki so umrli zaradi njih,” je v sporočilu za javnost navedel urad.

Spomnimo…

Med hadžem v Savdski Arabiji umrlo več kot tisoč romarjev

Med hadžem v Savdski Arabiji, ki je potekal v hudi vročini, je po danes objavljenih podatkih AFP umrlo več kot tisoč romarjev. Večina umrlih je bila tajnih romarjev brez uradnega dovoljenja za romanje. Arabski diplomat je za AFP v četrtek potrdil še 58 smrti med egiptovskimi romarji, s čimer se je število umrlih Egipčanov povzpelo na 658. Od teh jih 630 ni imelo uradnega dovoljenja za romanje. Letos se je hadža udeležilo skoraj 1,8 milijona ljudi, skupno pa je po navedbah dvanajstih držav umrlo 1081 romarjev.

Hadž je eden od petih stebrov islama in vsak musliman, ki si to lahko privošči, je dolžan to versko dolžnost opraviti vsaj enkrat v življenju. Rituali so se letos izvajali ob zelo visokih temperaturah, ki so v Meki dosegle 51,8 stopinje Celzija… več tukaj.

[Vir: Hina]; Foto: Al Jazeera/Wikimedia