Električno pogrebno vozilo Ford Mustang Mach-E

ByAna Koren

18. januarja, 2023

Tiho pogrebno vozilo primerno za slovo od ljubljene osebe

Britanski proizvajalec pogrebnih vozil in limuzin Coleman Milne je predstavil popolnoma električno serijo pogrebnih vozil in limuzin. Novi Etive, ki temelji na priljubljeni platformi za električne avtomobile (EV) Ford Mustang Mach-E, se v tej nenavadni, a pogosti podkategoriji gospodarskih vozil pridružuje hibridnemu Mercedesu razreda E in Tesli Model S.

Z baterijo z močjo 75 kW so lahko pogrebna vozila in limuzine Etive oblikovani z desnim ali levim pogonom. Baterija omogoča približno dvesto kilometrov dosega. Etive se lahko v manj kot 40 minutah napolni od 10 do 80 odstotkov.

Etive deluje brez hrupa, saj ni priložnosti, ki bi tišino zahtevala bolj, kot je odhod ljubljene osebe. V notranjosti je prostor za tri nosilce, ima stekleno streha in prostor za vence.

Zunanjost je zaradi aerodinamične ograje opremljena za venec. Zadnja klop z električnim dvigom in osvetljenimi oznakami je zelo primerna za tiho slovo od ljubljene osebe.

V limuzini je poleg voznika še sedem sedežev. Lahko je opremljena s steklom za zasebnost in stekleno pregrado. Tako kot običajni potniški Mach-E je tudi Etive opremljen s Fordovim infozabavnim sistemom Sync, 15,5-palčnim osrednjim zaslonom, vzvratno parkirno kamero in naprednimi tehnologijami za pomoč vozniku (ADAS). Vključuje tudi sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu (LDW), sistem za ohranjanje voznega pasu (LKA) in sistem za opozarjanje pred naletom (FCW).

Vir Foto: Ford

Ne spreglejte…

Tesla v prodaji prednjači pred BMW-jem in Mercedesom

Tesla v prodaji prednjači pred BMW-jem in Mercedesom, BMW tako že četrto leto zapored ni uspel ponoviti uspeha. V Ameriki se na lestvici najbolje prodajanih luksuznih znamk praviloma izmenjujejo nemške premium znamke, največkrat BMW in Mercedes, pridružuje pa se jim še Lexus. Vsi drugi so daleč zadaj. In tako je bilo do prihoda Tesle, ki je temeljito spremenil razmerja moči… več tukaj.