Elon Musk Kanye Westu: Dobrodošel nazaj prijatelj!

ByAna Koren

30. oktobra, 2022 , ,
Elon Musk: Kanye West dobil nazaj Twitter profil  

Elon Musk je po prevzemu Twitterja povedal, da je Kanye West dobil nazaj svoj Twitter profil. Prav tako se je profil Westa znova pojavil Instragramu.

Račun Kanyeja Westa na Twitterju se je znova pojavil na platformi, potem ko je bil več tednov suspendiran zaradi kršitve pravil družbenega omrežja z objavljanjem antisemitskih sporočil.

Novica je prišla nekaj ur po tem, ko je Elon Musk kupil platformo za 44 milijard dolarjev. Slednje bi lahko pomenilo vrnitev vseh predhodno blokiranih računov, glede na to, da je Musk samooklicani zagovornik svobode govora.

V sredo zvečer je bil vrnjen tudi Instagram račun 45-letnega reperja, ki je njegovo najljubše družbeno omrežje. Dostop do platform je izgubil v začetku tega meseca, ker je objavljal antisemitske vsebine in s tem kršil pravila teh družbenih omrežij… o tem smo pisali tukaj.

V objavi na Instagramu se je zdelo, da se West skliceval na nedavno odpoved, ki jo je prejel od Adidasa in Gapa, dveh velikih podjetij, ki sta pred kratkim prekinili poslovno razmerje z njim.

V eni od objav je raper objavil posnetek zaslona sporočila, ki se nanaša na Quinna Emanuela in Stradleya Ronona, odvetnika, s katerimi je sodeloval v partnerstvu Gap.

“Kar zadeva Adidas, lahko takoj začnete delati na novem dizajnu vaših superg in druge opreme. Kar zadeva Gap, bo prepoved tekmovanja potekla 15. decembra 2022,” je navedeno v besedilu.

Objava omenja tudi ‘imperij Yeezy’ in potrjuje, da je West, ki je pred kratkim spremenil ime v Ye, ohranil lastništvo blagovne znamke.

Odzivi na vrnitev Westa

Na Westovem ponovno odprtem Twitter računu še ni novih objav. Številni oboževalci njegove podobe in dela ter zagovorniki svobode govora so pohiteli in že proslavljajo reperjevo vrnitev na platformo.

Bili pa so tudi takšni, ki niso bili zadovoljni z Westovo vrnitvijo na družbena omrežja. Spomnili na to, kakšne objave so Westa sploh izgnali z družbenih omrežij.

Foto: Gettyimages