Elon Musk je včeraj zvečer prekinil svoj devetdnevni molk na omrežju Twitter z objavo slike srečanja s papežem Frančiškom.

Na sliki so Muskovi štirje najstniki. Manjka njegova 18-letna transspolna hči, ki je 20. junija želela spremeniti svoje ime in z njim želela prekiniti vezi. Musk ima skupaj osem otrok. Namen in kraj Muskovega srečanja s papežem nista jasna.

Prejšnji mesec je Musk dejal, da je v dogovoru okoli nakupa Twitterja še nekaj nerešenih zadev. Vključno s številom uporabnikov neželene e-pošte v sistemu in združevanjem dolžniškega dela dogovora. O Muskovih poskusih nakupa priljubljene družbene platforme Twitter smo že pisali.

Musk je pred mesecem dni namreč zagrozil, da bo zaradi kršitev razdrl pogodbo s Twitterjem. Musk je Twiter takrat opozoril, da bi lahko odstopil od 44 milijard dolarjev vrednega dogovora o nakupu družbe, če mu Twitter ne bo zagotovil podatkov o neželeni pošti in lažnih računih, ki jih je zahteval. To ni prvič, da je Musk javno nakazal, da nakupa Twitterja morda sploh ne bo. Opozorilo, ki so ga Muskovi odvetniki poslali na Twitter pomeni stopnjevanje pritiska. Musk je Twitter obtožil, da “bistveno krši” svoje pogodbene obveznosti… več tukaj.

Foto: The Times

By A.K.

Komentar: