Energija za trening: To je najboljša hrana pred vadbo

Vadba [Foto: Freepik]

Energija za trening: To je najboljša hrana pred vadbo

Uživanje hrane pred treningom je odličen način, da zagotovite dovolj energije za pravilno izvedbo vadbe. Jesti določena živila in vrste obrokov vam lahko pomaga dlje telovaditi ali imeti energijo za vadbo z večjo intenzivnostjo. Če niste prepričani, katera živila izbrati za uživanje pred treningom, vam spodaj izpostavljamo več možnosti.

Obstaja več možnih možnosti, ki jih lahko jeste, če želite zagotoviti še več energije pred vadbo. Med najbolj priljubljenimi so:

Banane: Odlična izbira, saj so bogate z ogljikovimi hidrati in kalijem, so lahko prebavljive in vam lahko dajo potrebno energijo. Poleg tega to priljubljeno sadje vsebuje naravne sladkorje, ki so pomembni za ohranjanje energije med vadbo, poroča Health Shots.

Ovseni kosmiči: Pomagajo k enakomernemu sproščanju energije med treningom. Vsebujejo tudi vlaknine, ki pomagajo vzdrževati stabilno raven sladkorja v krvi in ​​podaljšujejo občutek sitosti.

Sadni smoothie: Pripravite si lahko okusen sadni smoothie iz jagod, manga ali ananasa, zmešan z grškim jogurtom ali sirotkinimi beljakovinami v prahu. Uživanje smutija bo telesu zagotovilo ogljikove hidrate, beljakovine in tekočino, ki bodo podpirale okrevanje mišic in zagotavljale energijo.

Oreščki in semena: Mešanica oreščkov, semen in suhega sadja zagotavlja kombinacijo zdravih maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov. Pri izbiri živil, ki jih boste uživali, izberite tista brez dodanega sladkorja ali pretirane soli.

Grški jogurt: Z visoko vsebnostjo beljakovin in nizko vsebnostjo maščob zagotavlja dobro ravnovesje hranilnih snovi, kar povečuje raven energije. Uživate ga lahko samostojno ali v kombinaciji s katero koli drugo navedeno hrano.

Z uživanjem teh živil pred vadbo boste poskrbeli za optimalno energijo in boljše rezultate med treningom.

[Vir: Health Shots]; Portal24; Foto: Freepik