Enim našim športnikom se je popolnoma utrgalo, pri pijančevanju pa je prednjačil Luka Špik.

S temi besedami nas avtor knjige Nevarna razmerja slečene Slovenije, Bojan Požar povabi k branju šestega poglavja knjige.

“Ta knjiga je prozni prikaz dogodkov in oseb ter nepopoln zapis slovenske medijske scene, ki temelji na javno dostopnih virih. Nekateri dogodki so prikazani v celoti, ali pa so domnevni oziroma strnjeni.

Bojan Požar

– Mnogi pa so poleg njegovega pregovorno pazljivega ravnanja z denarjem opazili še to, da se je v javnosti pojavljal izjemno neokusno oblečen, čeprav bi si lahko mirne duše privoščil tudi osebnega stilista in najdražje blagovne znamke, od huga bossa do armanija. Verjetno mu tega drugi niso povedali in predlagali samo iz uvidevnosti. Kasneje se je v oblačenju sicer nekoliko popravil, toda predvsem po zaslugi srečnega naključja, na katerega pa seveda ni imel nobenega vpliva. Naključje v obliki modne zapovedi je prispelo iz Pariza, New Yorka, Milana in Tokia. V modo je namreč prišla črna barva in Jerovšek se je, kot večina moških brez domišljije, odel v Murino črno obleko, pod njo oblekel črno majico skinny, le pri nogavicah je moral malce popaziti, če so mu bile slučajno všeč, je nabavil angleško znamko burlington, in nenadoma je bil strašansko moderen.

Toda Matjaž Jerovšek, ki mu ženske nikakor niso hotele verjeti, da nima hiše, jahte, mercedesa in treh ljubic, je vseeno užival, pri srcu pa so mu očitno zlasti Štajerke, saj že dve leti prijateljuje z neko simpatično Celjanko Majo, ki namerava v kratkem vpisati magisterij na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. V javnosti jo pokaže vsaj enkrat letno, običajno na tradicionalnem partyju kulinarike in vina v atriju prestižne ljubljanske gostilne Krpan, ki jo vodita Darko in Romana Simončič.

**********

Medtem ko je Mariborčanka in trenutno najboljša slovenska teniška igralka Tina Pisnik na teniškem stadionu v Sydneyju na nedavnih olimpijskih igrah že trenirala, se je Matjaž Jerovšek kot član delegacije Slovenske gospodarske zbornice na ljubljanskem letališču Brnik kobacal v letalo. Za 14-dnevno potovanje v Avstralijo je odštel približno šest tisoč mark, čeprav je bila cena podobnega potovanja in bivanja v istem hotelu menda za nekatere celo bistveno nižja. Bivši direktor ljubljanske uprave, z županjo Viko Potočnik sprti, odstavljeni in iz LDS izključeni Janez Sodržnik, ter lastnik znanega pohištvenega podjetja iz ljubljanske Šiške Marc, d. o. o., Marjan Novinec sta tja potovala za skoraj pol manjšo vsoto. Toda Jerovšek je pač hotel biti v reprezentativni zbornični kvoti, kar mu niti ni bilo težko doseči, saj ima s predsednikom zbornice Joškom Čukom, očitno zelo pristne odnose, navsezadnje je bil Joško Čuk tudi slavnostni govornik na deseti obletnici podjetja Jerovšek Computers.

Tini Pisnik in njenima teniškima kolegicama Katarini Srebotnik in Tini Križan v Sydneyju ni šlo ravno vse kot po maslu. Pisnikovo je mučila rahla gripa, s Srebotnikovo in Križanovo pa so bili že dalj časa veliki problemi, zaradi katerih sta… več TUKAJ.

6.

Če ste zamudili peto poglavje, kjer si je Saša Einsiedler “pristavila kavo – prejšnji teden sta s Tilnom kupila nov Mielejev aparat, ki je znal sam od sebe narediti tudi kapučino – in po stopnicah odšla po časopis. Druge pošte ni bilo, zato se je takoj zatopila v Delo. Preletela je intervju s programskim direktorjem Pop TV Brankom Čakarmišem, “joj, spet ta Vesna Milek, povsod je je polno”, je pomislila ob njenih vprašanjih in se zgrozila”… si ga preberite TUKAJ.

Foto: STA