Eurojackpot: Slovenec in Nemec osvojila rekordnih 120 milijonov evrov

ByMiha Kovač

24. aprila, 2024 ,
Foto: Freepik

Eurojackpot: Slovenec in Nemec osvojila rekordnih 120 milijonov evrov

Sanje o velikem dobitku so se uresničile za dva srečneža, ki sta na mednarodni loterijski igri Eurojackpot zadela astronomskih 120 milijonov evrov. Po dvanajstih zaporednih krogih brez glavnega dobitka, je jackpot dosegel najvišjo možno vsoto, ki so jo razdelila dva dobitnika – eden iz Slovenije in drugi iz Nemčije.

Na spletni strani Loterija Slovenije so potrdili, da je najvišji znesek v zgodovini igre padel tudi v Sloveniji. Predhodni rekord je bil postavljen s strani igralca iz Žalca, ki je zadel 28,2 milijona evrov. Novi milijonar iz Slovenije bo zdaj svoj dobitek delil z nemškim soigralcem, pri čemer bo vsak od njiju prejel 60 milijonov evrov.

Dobitek bo imel pozitivne učinke tudi za lokalno skupnost srečnega dobitnika, saj bo občina, v kateri ima stalno prebivališče, prejela 15-odstotni davek od njegovega dobitka. To pomeni znaten finančni prispevek za občinske projekte in razvoj.

Loterija Slovenije je del igre Eurojackpot od njenega začetka v marcu 2012. Ta igra združuje več evropskih držav in ponuja igralcem možnost zaslužka življenjsko spreminjajočih zneskov.

Dobitne številke Foto: Loterija Slovenije

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Freepik