Evropske volitve: NSi k sodelovanju vabi SLS in Logarja

Nova Slovenija (NSi) je ob svojem 23. rojstnem dnevu javno sporočila svoje načrte za evropske volitve, ki bodo potekale med 6. in 9. junijem prihodnjega leta. Njen predsednik, Matej Tonin, je poudaril, da je ključno, da se slovenska desnica združi v prizadevanjih za vodenje države v prihodnost, namesto da se zaplete v kulturno vojno.

Tonin je dejal, da je treba obravnavati ključna vprašanja, kako izboljšati kakovost življenja državljanov in ustvariti razumevanje ter strpnost v družbi. Prepričan je, da bodo ljudje podprli slovensko desnico, če bodo verjeli, da so njeni cilji usmerjeni v dobrobit države in državljanov.

Da bi zagotovili možnost izbire, je NSi povabila k oblikovanju skupne liste Slovensko ljudsko stranko (SLS) in Platformo Sodelovanja Anžeta Logarja. Slednja je sicer znana kot civilnodružbena platforma. S tem želijo volivcem na desni sredini omogočiti glasovanje za prihodnost, ki jo želijo.

Tonin je poudaril tudi pomen Evropske unije in njeno pomembno vlogo v sedanjem času. Meni, da je ključno, da v Bruselj pošljejo sposobne, kompetentne in motivirane predstavnike.

Aktualna vlada pleše po notah skrajne levice

Tonin je med drugim na Facebooku zapisal: “V preteklosti je bila žal temeljna razlika med slovensko desnico in levico predvsem odnos do polpretekle zgodovine. Z aktualno vlado, ki “pleše” po notah skrajne levice, pa se vedno bolj jasno kažejo bistvene konceptualne razlike. Nova Slovenija z jasnim desno-sredinskim programom postaja prepričljiva programska in vrednotna alternativa zgrešenim levim politikam. Naj omenim zgolj nekatere: višji davki ne prinašajo več solidarnosti, ampak manj svobode. V NSi zato ves čas poudarjamo, da mora ljudem od njihovega dela ostati več. Potrebujemo vsem dostopno javno zdravstvo in ne več državnega zdravstva. Izgradnja drugega bloka Jedrske elektrarne Krško je nujna za stabilno preskrbo z električno energijo. Zgolj »sonce in veter« ne bosta dovolj. Brez jedrske opcije bo slovensko gospodarstvo zaradi dragih cen energentov postalo popolnoma nekonkurenčno, ljudje pa bomo plačevali enormne zneske na položnicah za električno energijo.”

Evropske volitve bodo tako prva priložnost, da se slovenska desnica poveže in pokaže enotnost pri zagovarjanju skupnih ciljev v Evropskem parlamentu. To lahko predstavlja pomemben korak k uresničevanju njihovih vizij za prihodnost Slovenije in Evrope.

vir Foto: STA Portal24