Evropski parlament: razprava o svobodi medijev v Sloveniji

Foto: Pexels

Evropski parlament: razprava o svobodi medijev v Sloveniji

V Evropskem parlamentu se razpravlja o svobodi medijev v Sloveniji.

Evropska poslanka Romana Tomc danes 9. marca 2023, ob 11.30, v Evropskem parlamentu organizira konferenco z naslovom Medijska svoboda v EU.

Romana Tomc je na Facebooku zapisala: “Poleg uredniške politike se tudi medijski standardi v takem okolju vidno znižujejo. Količina lažnih novic in dezinformacij je na visoki ravni, kar pred nas postavlja izziv, kako zaščititi evropske demokratične vrednote in našo pravico do ozaveščenosti.

V Evropskem parlamentu se bo, kot že omenjeno, med drugim razpravljalo tudi o tej problematiki.

Cilj konference je obuditi razpravo o novem predlogu zakonodaje Evropske komisije, aktu o medijih in jo fizično umestiti v izbrane države, tudi v Slovenijo. Prav tako je cilj določiti temeljne izzive, s katerimi se soočajo mediji v državah, kjer so lastniške strukture medijev nepregledne in kjer obstaja visoka koncentracija lastništva medijev.

Foto: Facebook

Udeleženci konference so predstavnica Evropske komisije Anna Herold, predstavniki Evropskega parlamenta, Wilfried Martens iz Centra za evropske študije. Predstavniki slovenskih medijev bodo: Peter Gregorčič, Peter Jančič in Miro Petek.

Ne spreglejte…

Višje sodišče: Imenovanje Grah Whatmougha za direktorja RTV Slovenija nezakonito

Imenovanje Andreja Graha Whatmougha za generalnega direktorja RTV Slovenija januarja 2021 je nezakonito, je odločilo Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani.

Višje sodišče je s tem ugodilo nekdanjemu generalnemu direktorju RTV Slovenija (RTV SLO) Igorju Kaduncu, ki se je pritožil na prvostopenjsko sodbo… več tukaj.

Foto: Pexels