Fernando Alonso zavrnil govorice o prestopu k Red Bull Racing

Dvakratni svetovni prvak v Formuli 1, Fernando Alonso, je nedavno zavrnil govorice o morebitnem prestopu iz Aston Martina k Red Bull Racingu. Govorice o tem prestopu so se pojavile po veliki nagradi v Mehiki Cityju prejšnji konec tedna, kjer naj bi Alonso nadomestil Sergia Pereza.

Alonso, ki ima pogodbo z Aston Martinom do konca leta 2024, je izrazil svoje nezadovoljstvo glede teh špekulacij. Alonso je govorice označil za “običajne govorice”. Dejal je, da ne uživa v takšnih nepotrjenih trditvah. Na tiskovni konferenci ob dnevu medijev na VN Sao Paula je poudaril, da so govorice prišle izven profesionalnega novinarskega kroga. Poudaril je, da ni smešno, ko se s takšnimi stvarmi igrajo.

Poleg tega je Alonso nakazal, da bodo sledile posledice za tiste, ki so širili te govorice, čeprav ni podrobno razložil, kaj točno bi te posledice lahko bile ali proti komu bi bile usmerjene.

Alonso je tudi izrazil svojo podporo svoji ekipi Aston Martin, ki je doživela upad forme v drugem delu sezone. Ekipa je padla s tretjega na peto mesto v prvenstvu konstruktorjev. Alonso sam pa se je na prvenstveni lestvici med vozniki znašel na petem mestu.

Kljub temu je Alonso poudaril, da je ekipa v prehodnem obdobju. Dosežki, kot so nova tovarna in sedem stopničk letos, pa da so pomembni koraki za prihodnost ekipe Aston Martin.

Alonso je spregovoril tudi o izzivih v Formuli 1, kjer majhne podrobnosti in postavitev avtomobila lahko naredijo veliko razliko. Kljub trenutnemu nezadovoljstvu verjame, da ima ekipa potencial za izboljšanje in bo poskušala doseči svojo najboljšo raven.

Glede morebitnega prestopa Sergia Pereza in možnosti, da bi ga zamenjal Daniel Ricciardo, je Max Verstappen iz Red Bull Racinga poudaril, da to ni njegova odločitev in da ima dobre odnose s tako Perezem kot Ricciardom. Poudaril je, da je osredotočen na svoj nastop in da se odločitev o sestavi ekipe ne dotika neposredno.

vir

Foto: Fernando_Alonso_Kanada_2010 wikimedia/Mark McArdle

Portal24