Ferrari bo v nove modele vgradil Samsungove komponente

ByAna Koren

12. aprila, 2023

Ferrari bo v nove modele vgradil Samsungove komponente

Ferrari bo v nove modele vgradil Samsungove komponente. Čeprav bi si nekateri lahko mislili, da je to, da si bo Samsung mehaniko delil s Ferrarijem pričakovano, vsaj tisti, ki vedo, da je nekoč obstajal Samsung Motors, ki je končal pod Renaultom ve, da so stvari precej drugačne. Ferrari bo namreč od Samsunga prevzel tehnologijo, ki je ne more razvijati samostojno in ne vpliva na samo vozniško izkušnjo. 

In sicer gre za zaslone, natančneje OLED zaslone, ki postajajo sestavni del Ferrarijevih avtomobilov. 

“V luksuznem sektorju je izboljšanje uporabniške izkušnje ključnega pomena,” je dejal Benedetto Vigna, izvršni direktor Ferrarija. “S tem strateškim partnerstvom s Samsung Display za namenski razvoj prilagojenih tehnoloških rešitev zaslonov OLED bomo naredili pomemben korak naprej v digitalnem okolju naših modelov naslednje generacije.” 

Obseg sodelovanja, pa tudi časovnica uresničitve njegovih sadov nista znana. Gotovo je le to, da bo Samsung svoje tehnologije popolnoma prilagodil zahtevam Ferrarija in razvil posebno linijo izdelkov. 

“Na podlagi našega obsežnega strokovnega znanja in izkušenj s tehnologijo OLED smo pripravljeni uvesti vrhunske zaslonske rešitve, ki ustrezajo strogim Ferrarijevim standardom,” je povedal JS Choi, predsednik in izvršni direktor Samsung Display.

Ferrari se je zavedal, da se ne more upreti novim trendom, še posebej ko gre za digitalizacijo. Dobra novica je, da bo tehnologija prilagojena in optimizirana za potrebe strank Ferrarija. Vigna je na položaj šefa Ferrarija prišel iz tehnološkega sektorja kot poznavalec sveta polprevodnikov. Lani je sodeloval z ameriškim proizvajalcem čipov Qualcomm, zdaj pa se je odločil, da digitalizacijo Ferrarija prepusti tudi Samsungu. 

Vir Foto: Ferrari