Ford Mustang GTD: Odprta naročila za Evropo, razlike v cenah so velike

ByMiha Kovač

19. junija, 2024
Mustang GTD [Foto: Ford]

Ford Mustang GTD: Odprta naročila za Evropo, razlike v cenah so velike

Po koncu obdobja naročil Mustanga GTD v Kanadi in ZDA je Ford napovedal, da bo začel sprejemati naročila iz Evrope, Mehike in Portorika. Zahteve za nakup lahko pošiljate od 19. julija. Mustang GTD bo v Avstriji stal kar 525.500 evrov, v Romuniji in Nemčiji pa 359.900 evrov. V Portoriku je cena nekoliko nižja, 325.000 evrov, kar je primerljivo s cenami v ZDA. Najnižja cena je v Kanadi, kjer bo GTD na voljo za 298.800 evrov.

Ford je napovedal začetek proizvodnje za ZDA in Kanado konec leta 2024 ali v začetku prihodnjega leta, medtem ko je začetek proizvodnje v Evropi predviden v začetku prihodnjega leta.

Evropski kupci se bodo soočili z višjimi cenami za GTD, poleg tega pa avtomobil morda ne bo dovoljen za promet na vseh trgih. Ford pravi, da je Mustang GTD trenutno v postopku homologacije in da v nekaterih državah morda ne bo odobren za uporabo na cestah.

Evropejci, ki se bodo odločili za ta model, bodo morali avto prevzeti v Španiji.

Ford Mustang GTD

Po nedavni napovedi, da bo Ford Mustang GTD na voljo za naročila iz Evrope, Mehike in Portorika, je zanimanje za ta visoko zmogljiv avtomobil naraslo. Tukaj so ključni tehnični podatki in specifikacije, ki bodo navdušili avtomobilske navdušence:

Mustang GTD je opremljen z 5,2-litrskim V8 motorjem, ki zagotavlja osupljivo moč. Ta motor proizvaja več kot 800 konjskih moči, kar omogoča izjemno pospeševanje in vrhunske zmogljivosti na cesti in dirkališču.

Avtomobil ima napredno vzmetenje z nastavljivimi blažilniki, ki omogočajo prilagajanje vožnje glede na različne vozne razmere. Aerodinamični paket vključuje aktivne aerodinamične elemente, ki izboljšujejo stabilnost in upravljanje pri visokih hitrostih.

Mustang GTD je opremljen z visoko zmogljivim zavornim sistemom Brembo, ki zagotavlja izjemno zaviranje in varnost. Veliki zavorni koluti in večbatne zavorne čeljusti omogočajo natančno in učinkovito zaviranje tudi pri največjih hitrostih.

Notranjost in tehnologija

Notranjost avtomobila je zasnovana s poudarkom na udobju in tehnologiji. Visokokakovostni materiali, športni sedeži in napredni informacijski sistem omogočajo vozniku in potnikom vrhunsko izkušnjo. Sistem infotainment vključuje velik zaslon na dotik, navigacijo, povezljivost s pametnimi telefoni in premium avdio sistem.

Cena in Razpoložljivost

Kot že omenjeno, bo Mustang GTD v Avstriji stal 525.500 evrov, v Romuniji in Nemčiji 359.900 evrov, v Portoriku 325.000 evrov, kar je enako cenam v ZDA, najnižja cena pa bo v Kanadi, kjer bo stal 298.800 evrov. Proizvodnja v ZDA in Kanadi se bo začela konec leta 2024 ali v začetku prihodnjega leta, medtem ko je začetek proizvodnje v Evropi predviden v začetku prihodnjega leta.

Omejitve in homologacija

Evropski kupci se bodo soočili z višjimi cenami za GTD, poleg tega pa avtomobil morda ne bo dovoljen za promet na vseh trgih. Mustang GTD je trenutno v postopku homologacije in v nekaterih državah morda ne bo odobren za uporabo na cestah. Kupci v Evropi bodo morali avto prevzeti v Španiji.

Ford Mustang GTD predstavlja vrhunec zmogljivosti in tehnološke inovacije, ki bo zagotovo navdušil avtomobilske entuziaste po vsem svetu.

[Vir: Motor1]; Portal24; Foto: Ford