Sirijec (31), ki je zabodel triletnega otroka, je tudi sam oče triletnega otroka

V kritičnem stanju v bolnišnici sta dva otroka in starejši moški. Policija pravi, da je napadalec Sirijec, ki je zaprosil za azil in da nima kartoteke. O napadu v Franciji na dan prihajajo srhljive podrobnosti. V parku ob jezeru v Annecyju so bili na jutranjem sprehodu otroci, stari približno tri leta. Nenadoma pa se je pojavil moški z nožem in jih začel zabadati. Nekateri otroci so bili v vozičkih. Napadalec je kraja pobegnil, nato pa napadel starejšega moškega, ki je hodil v bližini. V tistem trenutku je posredovala policija, ki je napadalca ustrelila v noge in ga ukrotila.

Policija pravi, da je napadalec Sirijec  Abdalmasih H., ki je zaprosil za azil. Preden je prišel v Francijo je nekaj časa živel na Švedskem. Več podrobnosti naj bi lokalni tožilec povedal na novinarski konferenci.

Kot poročajo tamkajšnji mediji, ima napadalec ženo in triletnega otroka. Star je 31 let, je potrdila policija. Domnevni posnetki prijetja napadalcev krožijo tudi po družbenih omrežjih.

Objavljen je bil posnetek, na katerem naj bi bilo videti, kako napadalec beži staršem. V ozadju se sliši jok prič. Da so zaradi tega kar so videli v stanju šoka je poročalo kar 37 ljudi.

Posnetek prikazuje moškega z ruto na glavi, posnetek pa je bil posnet le nekaj trenutkov po napadu. Posnetek prikazuje moškega, ki v roki nosi nož. Župan Annecyja François Astorg javnost pomirja s sporočilom, da so razmere pod nadzorom in da ni več nevarnosti za varnost meščanov.

Francoski predsednik  Emmanuel Macron  je na Twitterju objavil, da je narod “v šoku” zaradi “strahopetnega dejanja”.

vir Foto: Zajem zaslona Portal24