Francoska vlada je danes za težave na sobotni tekmi finala lige prvakov, okrivila množične goljufije z vstopnicami Liverpoola.

Britanski premier Boris Johnson je prizore pred nacionalnim stadionom, ko je francoska policija s solzivcem obvladovala množico navijačev med katerimi so bili tudi otroci, opisal kot pretresljive.

Notranji minister Gerald Darmanin pa je dejal, da je Liverpool svojim navijačem priskrbel papirnate vstopnice in ne elektronskih. To pa naj bi po besedah Darmanina dopuščalo možnost množične goljufije. Darmamnin je dejal, da je bilo ponarejenih več kot dve tretjini vstopnic. V številki to pomeni 62.000 navijačev Liverpoola s ponarejenimi vstopnicami.

“Še enkrat želim povedati, da so sprejete odločitve preprečile morebitno smrt ali resne poškodbe,” je novinarjem po nujni seji dejal Darmanin.

Tekma je bila zaradi policijskega posredovanja nad navijači brez vstopnic, ki so poskušali na silo vstopiti na stadion preložena za več kot 35 minut.

Televizijski posnetki so pokazali mladeniče, ki niso bili v rdečih dresih Liverpoola. Stekli so skozi vrata stadiona in bežali pred varnostniki, da bi prišli na tekmo. 

Vir: Reuters

Foto: Reuters