Futuristični priključni hibrid: Changan Hunter

ByA.K.

4. januarja, 2024 ,
Changan Hunter 2024 Foto: Changan

Futuristični priključni hibrid: Changan Hunter

Kitajske avtomobilske znamke še naprej presenečajo svet s svojimi inovativnimi izdelki, med njimi tudi Changan. Slednji je namreč nedavno predstavil posodobljeni model Hunterja. Ta srednje velik pick-up navdušuje s priključnim hibridnim sistemom in futurističnim dizajnom.

Prednji del vozila je opremljen s privlačnimi LED-žarometi v obliki črke T, ki okvirjajo veliko, sijajno črno rešetko. Kljub temu pa zadnji del ostaja precej nespremenjen v primerjavi s prejšnjim modelom. Karoserija je zasnovana kot dvojna kabina in se ponaša z različnimi kromiranimi elementi, vključno s strešnimi letvami, kljukami na vratih in robovi podvozja.

Notranjost vozila Hunter združuje modernost z enostavnostjo. Dva integrirana zaslona prevzameta osrednjo pozornost, čeprav pod njima še vedno najdemo nekaj običajnih kontrolnikov. Changan namiguje o prisotnosti asistenčnih sistemov za vožnjo, vendar natančnih informacij o teh funkcijah še niso razkrili.

Izstopa pa predvsem priključni hibridni sistem tega vozila. Namesto klasičnega bencinskega motorja uporablja 2,0-litrski dizelski štirivaljnik s 190 konjskimi močmi, ki ga podpirata dva elektromotorja, eden na vsaki osi. Elektromotor na zadnji premi omogoča štirikolesni pogon. Z zmogljivim baterijskim sklopom s kapaciteto 31,2 kWh pa Hunter ponuja impresiven električni doseg 180 km, čeprav uradnega certificiranja še ni. Kljub temu pa je verjetno, da bo izpolnil potrebe širšega kroga uporabnikov, predvsem na Kitajskem.

Changanov priključni hibridni Hunter napoveduje svetlo prihodnost za tovornjake in postavlja nove standarde v segmentu s svojim futurističnim dizajnom in naprednim hibridnim pogonskim sistemom.

vir; Foto: Changan; Portal24