MMC RTV Slovenija navaja, da je generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough sindikat na novinarski konferenci pozval k podpisu stavkovnega sporazuma in preklicu stavke. Grah Whatmough meni, da bi zaradi stavke nastala nepopravljiva programska škoda. Stavkovni odbor stavke ne bo preklical.

Za prihajajoči ponedeljek je stavkovni odbor novinarskih sindikatov na RTV Slovenija med 14. in 23. uro napovedal nadaljevanje novinarske stavke. Razmere so, predvsem v informativnem programu TV Slovenija nevzdržne, navaja MMC RTV Slovenija. Vsebine, ki jih ponuja RTV, na dan stavke ne bodo krajše ali okrnjene, temveč bodo le nadgrajene s stavkovnimi vsebinami, je zagotovil stavkovni odbor.

Generalni direktor Andrej Grah Whatmough  meni, da bi zaradi stavke lahko nastala “nepopravljiva programska škoda“. Zato je danes pozval k preklicu stavke in podpisu stavkovnega sporazuma do 10. ure v ponedeljek.

MMC RTV Slovenija navaja, da vsaka oblika prekinitve dela, po navedbah vodstva, slabi možnosti za finančno stabilizacijo zavoda, onemogoča nemoteno delo in ustvarjanje kakovostnega programa ter lahko povzroči nepopravljive posledice tako za zaposlene kot vodstvo.

Prekinitev dela v obliki stavke je v javnosti izjemno slabo sprejeta, naše poslušalce, gledalce in bralce prilagajanje oziroma zmanjševanje programa odvrača od naših vsebin, vzbuja nezaupanje in močno načenja ugled največjega medijskega zavoda v državi,” so po navedbah portala nacionalne televizije zapisali v vodstvu.

Stavkovni odbor: Pogoji za zamrznitev ali zaključek stavke še zdaleč niso izpolnjeni

“Generalni direktor Andrej Grah Wahtmough dan pred stavko znova manipulira in zavaja javnost preko sporočila za javnost,” so se, kot navaja MMC, v stavkovnem odboru in pogajalski skupini Koordinacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija odzvali na direktorjeve navedbe. Stavkovni odbor je pojasnil, da so se z direktorjem na zadnji pogajalski seji dogovorili, da se ponovno sestanejo 21. junija, vendar je generalni direktor javno preklical pogajanja, ne da bi o tem uradno obvestil sindikalno pogajalsko skupino.

V dosedanjih treh pogajalskih srečanjih so se dogovorili o rešitvi nekaterih stavkovnih zahtev, nikakor pa ne o bistvenih in ključnih zadevah za uspešen zaključek stavke. “V poglavju o uredniški avtonomiji je generalni direktor kar izpustil našo zahtevo po obravnavi odgovornosti odgovorne urednice Informativnega programa TV Slovenija zaradi neizpolnjevanja delovnih nalog in programske škode, ki jo s tem povzroča.”… več TUKAJ.

Foto: RTV Slovenija

By A.K.

One thought on “Generalni direktor RTV za stavkovni sporazum, stavka bo”

Komentar: