Gibanje Svoboda predsednico Republike obtožila političnega pritiska na KPK

ByA.K.

13. januarja, 2024 , , ,
Natasa Pirc Musar Foto: Natasa Pirc Musar X

V Gibanju Svoboda predsednico republike obtožili političnega pritiska na KPK

Predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar, je v nedavnem intervjuju za N1 javno izrazila mnenje, da bi moral premier Robert Golob odstopiti v primeru, da Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) v zadevi Bobnar ugotovi kršitev integritete. Ta izjava je sprožila ostro reakcijo v vladajoči stranki Gibanje Svoboda.

V izjavi so člani stranke izrazili prepričanje, da je predsednica Republike Slovenije s svojo izjavo politično vplivala na potekajoč pravni postopek pred KPK. To po njihovem mnenju predstavlja neprimeren politični pritisk na delo KPK. Poleg tega opozarjajo na konflikt interesov, saj je postopek zoper predsednika vlade sprožila oseba, tesno povezana s predsednico države, in sicer svetovalka v njenem uradu, Tatjana Bobnar. Po vložitvi ovadbe je namreč Tatjana Bobnar našla zatočišče pri predsednici države.

Odziv stranke Gibanja Svoboda v celoti

Predsednica Republike Slovenije je s svojim današnjim javnim ugibanjem o tem, kaj bi moralo slediti hipotetični odločitvi Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), politično posegla v potekajoč pravni postopek pred KPK.

Ta politični poseg je še toliko bolj sporen, ker prihaja z mesta predsednice države. Zato v tem primeru ne gre samo za možnost, da gre za politični pritisk na delo KPK, ampak tudi za konflikt interesov, ker je postopek zoper predsednika Vlade Republike Slovenije sprožila predsedničina tesna sodelavka in svetovalka v Uradu predsednice Republike Slovenije, ki je takoj po vložitvi ovadbe našla zatočišče pri predsednici države.

Predsednik vlade je vse navedbe glede njegovega domnevnega vmešavanja v delovanje policije že večkrat odločno zavrnil.

Gibanje Svoboda zanika vse obtožbe glede domnevnega vmešavanja predsednika vlade v delovanje policije in poudarja, da je premier že večkrat odločno zavrnil vse navedbe glede tega.

Spomnimo, Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je že v začetku novembra lani sporočila, da je senat KPK sprejel odločitev o uvedbi preiskave v zadevi politični pritiski na policijo, ki jih je prijavila nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar. Kasneje je KPK sporočila, da so preiskavo uvedli zoper predsednika vlade Roberta Goloba.

vir; Foto: Natasa Pirc Musar X; Portal24

Ne spreglejte…

Odziv zaposlenih JGZ Brdo glede kršitve integritete: Pirc Musar v enem letu zapravila več kot Pahor v 10-ih letih mandata

Zaposleni in nekdanji zaposleni na protokolarnem zavodu JGZ Brdo so se odzvali na nedavno odločbo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki je bivšega direktorja Marjana Hribarja obtožila kršitve integritete. V njihovem izčrpnem odgovoru, naslovljenem na predsednika KPK Roberta Šumija, so izrazili globoko nezadovoljstvo z obtožbami, hkrati pa so razkrili številne zanimive ugotovitve o ravnanju prejšnjih voditeljev in politikov na JGZ Brdo… več tukaj.