Gibanje Svoboda zahteva razrešitev Mojce Šetinc Pašek z vodenja preiskovalne komisije

Vodja poslancev Gibanja Svoboda, Borut Sajovic, je sledil svoji predhodni napovedi in vložil predlog za razrešitev Mojce Šetinc Pašek, predsednice parlamentarne komisije, ki se ukvarja s preiskavo sumov nezakonitega financiranja političnih strank. Dosedanja predsednica je tako danes morda zadnjič vodila sejo, ki se je posvečala obravnavi vmesnega poročila s potencialno obremenilnimi ugotovitvami za stranko SDS.

Razprava je potekala za zaprtimi vrati, kjer so člani komisije razmatrali omenjeno poročilo, za katero viri navajajo, da vsebuje elemente, ki so neugodni za SDS in povezane medijske hiše. Kljub njenemu vodstvenemu položaju je Šetinc Pašek iz Gibanja Svoboda izključena, kar je Borut Sajovic kot razlog navedel ob predlogu za njeno razrešitev.

Mandatno-volilna komisija bo zdaj predlog pregledala, končno besedo pa ima državni zbor, ki bo odločil o Šetinc Paškovi nadaljnji usodi in o imenovanju novega predsednika komisije. Ime potencialnega naslednika v Gibanju Svoboda za zdaj ostaja skrito, saj po njihovih besedah predlog še ni uradno predstavljen parlamentu.

Šetinc Pašek je v izjavi za medije povedala, da informacije o predlagani razrešitvi ni prejela uradno, ampak je za njo izvedela iz medijev. Prav tako je izrazila nameravo o pritožbi zaradi izključitve iz vseh parlamentarnih delovnih teles, ki je bila izvedena brez obrazložitve. Kljub temu se na izključitev iz Gibanja Svoboda ne bo pritoževala, saj s tem noče dati veljave neresnicam, izpostavljenim ob njenem odhodu iz stranke.

Zanimivo je, da Robert Pavšič, prav tako izključen iz Gibanja Svoboda, in sedaj zaposlen v kabinetu predsednice državnega zbora, pravno ukrepa proti odločitvi stranke. Gibanje Svoboda je zavrnilo komentar na Pavšičevo izključitev in morebitno pritožbo. Tudi Pavšič o podrobnostih postopka ni želel govoriti.

Tako razplet dogodkov dodaja novo poglavje v zapleteni politični saga, ki spremlja delovanje Gibanja Svoboda in njihove vloge v političnem prostoru Slovenije.

vir

Foto:STA_Tinkara_Zupan

Portal24