Goldie Hawn kritizira pomanjkanje kulture, ki uničuje komedijo

ByAna Koren

21. marca, 2023

Goldie Hawn kritizira pomanjkanje kulture, ki uničuje komedijo

Igralka Goldie Hawn je dala intervju za Variety, v katerem je, med drugim, kritizirala odpoved kulture. Ker je 77-letna Hawn že dolgo v filmski industriji, priznava, da je priča njenemu razvoju, ki ni nujno na bolje.

Igralka je rekla: “Mislim, da je pomembno, da smo pozorni na obnašanje ljudi, da razumemo, kdaj so prestopili mejo, in da se znamo s tem soočiti. Vendar sem zaskrbljena zaradi teh področij: Kar naenkrat nimaš službe. Nenadoma ne moreš hoditi z žensko znotraj podjetja, sicer te bodo odpustili.”

“Ukinjajo knjige – klasične knjige, da jih nihče ne more brati. To mi ni všeč. Povsod vlada nezaupanje. Zato ne gre le za ukinjanje kulture, ampak tudi za kulturne vojne. Šole se politizirajo. Toda za večje dobro naših otrok? Na to se nihče ne ozira.” je dodala.

“Zdaj je prišlo do motnje. Motnje so dobre. Toda neravnovesje ni. Upam, da se bo kultura vrnila na določeno raven razumnosti in poštenosti. Torej odpoved kulture. Beseda sama me plaši bolj kot karkoli drugega. To je togo, konkretno razmišljanje, ki ni dobro. Ima ostre robove. In kdo jo ima pravico preklicati?” je dejala Hawn, za katero je pomanjkanje kulture le en element večjega problema.

“Stopnja občutljivosti je tako visoka, da se komiki bojijo pripovedovati določene šale, kot so jih nekoč. In to je za komike velika dilema, obstajajo stvari, ki jih ne smeš povedati in tako dalje in tako naprej. Mislim, to je v redu. Obstajajo nekatera področja, s katerimi se strinjam. Toda stopnja občutljivosti je neizprosna. To ni dober občutek, ko si v ustvarjalnem poslu,” je dejala Hawn.

“Včasih je bila kultura elegantna,” je pojasnila Hawn. “Nisem staromodna, a včasih so šale neprimerne. In pogrešam spoštovanje. Stvari so postale spolitizirane. Rada bi videla ljudi v strahospoštovanju. Želim si, da bi ljudje spet verjeli. Želim si, da bi se ljudje več smejali, ne le na račun nekoga drugega.”

Princesa.si Foto: Wikimedia