Golob po svetu stranke obljubil, da ne bodo več obljubljali

Golob po svetu stranke obljubil, da ne bodo več obljubljali

Svet stranke Gibanja Svoboda je razpravljal o programu dela do konca leta. V prihodnje bodo več pozornosti posvečali izpolnjevanju zastavljenega programa, glavna prioriteta ostaja zdravstvo.

Ključni so trije zakoni, ki so bodisi že v parlamentarnem postopku bodisi v javni razpravi, in sicer zakon o digitalizaciji zdravstva, zakon o prenovi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, s katerim želi vladajoča koalicija ukiniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, je izpostavil premier Golob.

Poslanska skupina Svobode je v zakonodajni postopek v četrtek vložila novo besedilo predloga omenjenega zakona. Premier zagotavlja, da gre zgolj za tehnične popravke, da bo zakon lažje izvedljiv.

Kakšni so popravki, Golob ni želel pojasnjevati. “Ne bi zahajal v posamezne detajle, ker podrobnosti niso pomembne. Vse, kar šteje pri tem zakonu, je, da hočemo s 1. septembrom imeti dopolnilno zdravstveno zavarovanje iz rok zavarovalnic, to je edina stvar, ki šteje. Vse preostalo je tehnika, kako bomo do tja prišli,” je dejal.

Zatrdil je tudi, da bodo vse sile uperili v to, da bodo omenjeni trije zakoni na področju zdravstva sprejeti.

Rezultat, ne obljube

Kot kaže, se nam obeta sprememba v komuniciranju največje vladne stranke. Golob je namreč napovedal, da ne bodo dajali več obljub, ampak bodo javnost seznanjali z rezultati svojega dela. “Mogoče ste bili do zdaj hvaležni, da smo dajali obljube, zdaj nam bodo pa ljudje raje hvaležni za rezultate. To je pomemben zasuk v načinu komuniciranja in držali se ga bomo, dokler se ga bomo lahko,” je zatrdil.

Razprava na seji sveta stranke se je vrtela tudi okoli sredne 14-urne razprave o interpelaciji vlade. Golob se je znova zahvalil stranki SDS, predlagateljici interpelacije, da so lahko “ponovno spoznali, zakaj so v politiki in zakaj morajo v politiki vztrajati”. Zatrdil je tudi, da so v Svobodi enotni kot že dolgo ne.

Na Janševo napoved po zaključeni interpelaciji, da vlada ne bo zdržala do konca mandata, a da tudi predčasnih volitev ne bo, je Golob dejal, da zna to verjetno napovedati zgolj Janez Janša.

Po Golobovih besedah smo večino časa poslušali razpravo o preteklosti, Gibanje Svoboda in koalicija sta zazrti v prihodnost. “Ljudje pričakujejo, da bomo delali za prihodnost, in ne, da bomo spali na lovorikah iz preteklosti,” je dejal. Ob prihajajoči obletnici prvega leta vlade je premier zatrdil, da zapletov v vladi ni.

vir Foto: STA