Golobovi so si na Gregorčičevi naročili nov fitnes

ByAna Koren

5. aprila, 2023 ,

Golobovi so si na Gregorčičevi naročila nov fitnes

V kletnih prostorih generalnega sekretariata vlade na Gregorčičevi ulici v Ljubljani bodo uredili sodoben prostor za vadbo. Iz razpisne dokumentacije, ki so jo objavili na spletni strani e-naročanje  je mogoče razbrati, da se bo obnova začela z odstranitvijo in odvozom obstoječe dotrajane talne obloge.

Generalni sekretariat vlade išče še izvajalca del za izdelavo, dobavo in montažo pohištva ter izvajalca za dobavo in montažo fitnes opreme ter ustrezne gumirane podlage. Zaposleni na vladi se bodo po napornem dnevu lahko sprostili v fitnesu, ki bo opremljen z utežmi, palicami, napravami za moč, kardio napravami in drugimi vadbenimi rekviziti. Ponudbe bodo zbirali do 13. aprila.

Na Slovenskih novicah so vprašanja zakaj so se odločili za prenovo prostorov in komu bo fitnes namenjen, naslovili na generalni sekretariat vlade. Omenjenemu portalu so odgovorili, da je na portalu javnih naročil objavljeno javno naročilo za ureditev kletnih prostorov na Gregorčičevi 25, Ljubljana. Prostore od leta 2006 uporabljajo varnostniki predsednika vlade.

”Poleg pisarn, ki jih uporabljajo v pritličju, je v kleti tudi manjši fitnes, za katerega je bilo večina vadbenih naprav nabavljena in v uporabi že prej, torej še pred letom 2006. Fitnes naprave so sicer namenjene vzdrževanju kondicijske pripravljenosti varnostnikov predsednika vlade. Varnostniki predsednika vlade so namreč policisti, ki morajo biti za opravljanje svojega dela med drugim v dobri telesni pripravljenosti. Ker so tako prostori kot tudi fitnes naprave v slabem stanju, se je GSV odločil za njihovo posodobitev in prenovo,” so navedli.

vir Foto: Pexels