Gonja proti Inštitutu 8. marec

@Johanca_4me (Foto: Twitter)

Zmagali smo ljudje, so po potrditvi njihovega zakona za razveljavitev zakonov pretekle, škodljive oblasti, zapisali v Inštitutu 8. marec. Ne, to ni moja izbira besed, tako nekako se, ko je govora o Janševi vladi, izražajo oni.

Vsi, ki z njimi ne delimo mnenj in stališč smo potemtakem škodljivi in kar je še huje, nismo ljudje.

Gonja

V dveh letih Janševe vlade smo videli, prebrali in slišali marsikaj. Najbolj mi je v ušesih ostalo zverinsko tuljenje, da je treba Janšo ubit, morje plakatov “smrt janšizmu” in transparent, ki so ga nosile nasprotnice Pohoda za življenje.

Na njem je pisalo: Spon patriarhije ne razbijajo rože, kamne v roke! Ne samo, da smo v dveh letih videli in slišali mnogo sovražnih vzklikov in se naposlušali pozivanja k smrti, predvsem smo se naposlušali molka vseh pravičnikov.

Molka tistih pravičnikov, ki zdaj ob vsakem komentarju, mnenju in zapisu, ki je nasprotno tistemu kar trdi denimo Nika Kovač in njen “čuveni” inštitut, glasno vzrojijo, dajejo izjave po medijih branijo “ubogo” Niko.

Niko, ki nad ljudi, ki se ji drznejo kaj napisat, takoj zažene svoje advokate, da vložijo tožbe proti nepridipravom, ki si drznejo oponirati njeni agendi. Mar ni bit demokracije tudi pravica do izražanja mnenja? Ali ni Inštitut 8.marec izpostavljena in javna zadeva, ki se jo sme javno kritizirat in komentirat?

Twitter zapisi

Na Twitterju sem zasledila zapis, po mojem mnenju bodoče predsednice Slovenije, Nataše Pirc Musar. Zapis je popolnoma mimo, milo rečeno. Menim celo, da zapis po krivem obtožuje. Kandidatka za predsednico je napisala: “Podlo in nedostojno je, da nekdanja oblast, ki je zasluženo ni več, 8.marec označuje za krivo za požare na Krasu. Naj vas to ne zamaje dragi mladi podporniki te organizacije. Veliko nas je z vami. In še enkrat hvala vsem, ki se borijo z ognjenimi zublji.”

Veliko sem na Twiterju in ljudi, ki jih omenja Nataša Pirc Musar, je moj Twitter mehurček poln. Takšnega zapisa nisem zasledila. Lahko, da se motim in sem ga spregledala.

Pirc Musarjevo sem zato na Twitterju, pod omenjenim zapisom prosila za povezavo do zapisa, ki bi njeno trditev potrdil. Ni se odzvala, vsaj do tega trenutka ne, ko pišem komentar.

Res je, da so ljudje jezni, ker tudi po zaslugi referenduma o vodah naj ne bi bilo vode. Res je tudi, da to 8. marcu mečejo v obraz, a za požar jih po mojem vedenju ni nihče okrivil.


Twitt, ki zmrazi

 “… žal mi je, da nismo v jame zmetali vseh izdajalskih izmečkov…” in odgovor: “… se globoko strinjamo in obžalujemo…” in “… ni hudega, bo še prilika.”

Se kje, kdo, kdaj od dušebrižnikov tipa Nataša Pirc Musar, zaradi takšnih in podobnih zapisov na levi, sploh kdaj oglasi?

Se je že kdaj, v takšnem primeru oglasil Inštitut za nenasilno komunikacijo? Inštitut je glede na podatke, ki krožijo v javnosti, v nekem obdobju za nekaj kar pač naj bi počel,dobil skoraj, reci-piši dvanajst milijonov evrov. Dvanajst milijonov evrov! Tretjino letala za gašenje.

Se je kaj oglasil portal Pod črto, ki je leto ali dve nazaj za desnimi twiteraši preko nekih člankov o “astroturfingu” sprožil celo gonjo?

Se bo ob zapisih nekoga, ki se skriva za  imenom Stane Dolanc in nekoga za imenom Udba, Nataša Pirc Musar oblekla v denimo v majico z logotipom SDS-a in se besno odzvala? Težko verjamem, a bi se lahko. Pravzaprav bi se morala, če želi biti predsednica vseh državljanov. Roko na srce, tistih drugih, za katere obžalujejo, da nas niso vseh pobili in so si za naše preganjanje omislili celo ideologijo niti ni tako jebeno malo.

In, ko nam očitajo izkoriščanje požara… ne dragi moji, to ni izkoriščanje požara. Vi ste tisti, ki za politično gonjo izkoriščate te in one tragedije. Izkoriščali ste epidemijo, ukrepe. Izkoriščali ste pitno vodo. Najnižje ste padli, ko ste za boj proti Janši izkoristili mrtve zaradi covid-19.

Mi zdaj ne protestiramo, mi pomagamo, res pa je, da marsikakšna pikra beseda pade. Pa še to zgolj zaradi vašega obnašanja v preteklih dveh letih.

Zato, spoštovana Pirc Musar, če želite biti predsednica vseh se skrajno levi aktivizem ne spodobi, če pa želite biti le predsednica potem pa kar na polno.

Johanca

Opomba: Mnenja avtorice niso nujno tudi mnenja Uredništva.