Google Bard integriran v storitve Gmail, Dokumenti in Drive

ByB.O.

18. oktobra, 2023 ,
Foto: UnsplashFoto: Unsplash

Google Bard integriran v storitve Gmail, Dokumenti in Drive

Google je svojega klepetalnega robota z umetno inteligenco Bard nadgradil s pregledovanjem uporabnikove pošte Gmail, Dokumentov in Drive, da bi učinkovito poiskal informacije. S to integracijo lahko uporabniki prosijo Barda, naj povzame vsebino e-poštnega sporočila ali izlušči ključne točke iz dokumenta v disku. Te izboljšave, ki jih Google imenuje “razširitve”, so namenjene odpravi potrebe po ročnem iskanju določenih podrobnosti v številnih e-poštnih sporočilih ali datotekah. Uporabniki lahko Bardu tudi naročijo, naj te podatke predstavi vizualno, na primer v grafih ali seznamih z odebeljenimi točkami. Ta funkcija je trenutno na voljo samo v angleščini.

Seveda pa dostop orodja umetne inteligence do osebne e-pošte in dokumentov vzbuja pomisleke glede zasebnosti. Vendar Google zagotavlja uporabnikom, da ti podatki ne bodo uporabljeni za izboljšanje Bardovega javnega modela ali dostopni ocenjevalcem. Pomembno je, da bodo imeli uporabniki popoln nadzor nad temi integracijami. Google bo uporabnike pred njihovo vključitvijo prosil za soglasje, uporabniki pa jih lahko kadar koli onemogočijo.

Jack Krawczyk, vodja izdelkov v podjetju Bard, pravi, da lahko uporabniki za uporabo te funkcije podjetju Bard naročijo iskanje v storitvi Gmail tako, da poizvedbo začnejo z “@mail” ali z neposrednimi zahtevami, kot je zahteva po določeni vsebini e-pošte, povezani s prihajajočim potovanjem.

Bardove zmogljivosti presegajo storitve Gmail, Dokumenti in Drive. Klepetalni robot lahko zdaj sodeluje z aplikacijami Zemljevidi, YouTube in Google Flights. Uporabniki lahko tako Barda prosijo za posodobitve letov v realnem času, poiščejo znamenitosti, ustrezne videoposnetke na YouTubu in še več. Te tri razširitve bodo privzeto omogočene.

Krawczyk je poudaril, da je to prvi primer jezikovnega modela, ki je globoko integriran z osebnimi podatki uporabnikov. Opozoril je: “Krawwicki je v tem primeru zelo pomemben: “Želimo se prepričati, da nam bo to uspelo. Google namerava Bardove integracije razširiti na druge Googlove izdelke in celo na zunanje partnerje.

Izboljšave Barda

Druge izboljšave Barda vključujejo gumb “Google It”, ki uporabnikom omogoča preverjanje Bardovih odgovorov glede na rezultate iskanja v Googlu. Podprti odgovori imajo preverjene informacije označene z zeleno barvo, nepreverjene vsebine pa z oranžno barvo. Uporabniki lahko s podrsavanjem nad temi poudarki pridobijo dodaten vpogled v točnost Bardovega odgovora. Druga funkcija uporabnikom omogoča, da nadaljujejo pogovor z Bardom s skupne povezave, kar omogoča bolj sodelovalen postopek iskanja.

Od februarja, ko je Bard začel delovati, se je njegov nabor funkcij razširil in vključuje ustvarjanje in razhroščevanje kode, ustvarjanje funkcij Google Sheets in nedavno integracijo z aplikacijo Google Lens za ustvarjanje napisov na slikah ali pridobivanje več informacij o fotografijah.

Vir foto: Pexels Biznis24