Google Chrome uvaja funkcijo upravljanja zavihkov – Android Tab Declutter

ByMiha Kovač

31. marca, 2024 ,
Foto: Pexels

Google Chrome uvaja funkcijo upravljanja zavihkov – Android Tab Declutter

V nenehni bitki z upravljanjem zavihkov na naših napravah, kjer se pogosto zdi, da imamo odprtih več zavihkov, kot jih dejansko potrebujemo, Google uvaja rešitev, ki bo mnogim uporabnikom olajšala življenje. Novost, ki nosi ime Android Tab Declutter, je namenjena uporabnikom Googlovega brskalnika Chrome. Pri slednjem pa je zanimivo to, da bo najprej na voljo zgolj za naprave Android, medtem ko bodo uporabniki iOS-a morali počakati.

Kaj prinaša Android Tab Declutter?

Android Tab Declutter obljublja, da bo uporabnikom pomagal avtomatsko upravljati zavihke, ki tečejo v ozadju, in sicer tako, da bo neaktivne zavihke arhiviral ali izbrisal. Ta funkcija, ki je bila prvotno opažena v kodi Chroma s strani 9To5Google, naj bi bila uvedena s posodobitvijo na Chrome 125. Točen datum izida še ni znan, vendar se pričakuje, da bo to nekje v maju.

Kljub temu, da ostaja več neodgovorjenih vprašanj glede podrobnosti te funkcije – kot je, na primer, ali bodo uporabniki imeli možnost izbirati med arhiviranjem in brisanjem zavihkov – predhodne informacije nakazujejo, da bi lahko funkcija najprej zavihke arhivirala, nato pa bi uporabniki lahko izbrali, ali jih želijo obnoviti ali dokončno izbrisati.

Zakaj je ta nadgradnja pomembna?

Nadgradnja prinaša obetavno rešitev za vse, ki se spopadajo z organizacijo številnih odprtih zavihkov ali tiste, ki želijo optimizirati porabo pomnilnika na svojem telefonu. Ta nova funkcija bi lahko dramatično spremenila način, kako upravljamo z zavihki na napravah Android, in sicer z avtomatizacijo procesa, ki je do sedaj zahteval ročno posredovanje.

Google obljublja, da bo Android Tab Declutter mogoče po želji vklopiti ali izklopiti. Našteto pomeni, da če funkcija postane preveč vsiljiva ali če uporabniki ugotovijo, da se njihovi pomembni zavihki prehitro arhivirajo, lahko njeno delovanje enostavno prekinejo.

[Vir: Tom’s Guide]; Portal24; Foto: Pexels