Google predstavlja Gemini Advanced: AI revolucija z 2 TB shranjevanja

Google je razširil svoj ekosistem umetne inteligence z napredno naročnino Gemini Advanced, ki bo stala 19,99 USD (okoli 18 evrov) na mesec. Naročnina, del novega paketa Google One AI Premium, presega ponudbo podobnih storitev, kot sta ChatGPT in Microsoft Copilot. Poleg AI funkcionalnosti slednja namreč vključuje tudi 2 TB prostora za shranjevanje v Google Drive in dostop do dodatnih Googlovih storitev.

Izvršni direktor Googla, Sundar Pichai, je poudaril, da Gemini Advanced uvaja novo dobo v uporabi umetne inteligence. Prav tako je obljubil izboljšane sposobnosti razmišljanja, sledenja navodilom, kodiranja in ustvarjalnega sodelovanja. Gemini Advanced je zasnovan kot osebni mentor, ki se prilagaja učnemu slogu uporabnika, ustvarja kvize in vsebino glede na napredek ter omogoča bolj poglobljeno interakcijo.

Naročnina prinaša dostop do naprednejše različice Gemini Ultra v klepetalnem robotu ter vrhunske funkcije za Google Meet, vključno z izboljšavami za video klice in zapisovanje. Uporabniki bodo imeli tudi dostop do orodja umetne inteligence Gemini v aplikacijah Workspace, kot so Gmail, Dokumenti in Preglednice, ki se sedaj preimenujejo pod znamko Gemini in bodo na voljo ekskluzivno preko naročnine Gemini Advanced.

Pichai je izpostavil zavezanost Googla k inovacijam in odgovornemu napredku v razvoju tehnologije umetne inteligence, ob tem pa napovedal, da je podjetje že v fazi usposabljanja za naslednjo generacijo modelov Gemini. Pichai je obljubil, da bo Google še naprej na čelu tehnološkega razvoja.

vir; Foto: Pixabay; Portal24