Google širi ponudbo aplikacij RMG v trgovini Play Store

ByB.O.

16. januarja, 2024
googlefoto: Pexelsfoto: Pexels

Google širi ponudbo aplikacij RMG v trgovini Play Store

Google je nedavno objavil, da namerava v trgovini Google Play Store razširiti razpoložljivost aplikacij za igre z denarjem (RMG). Širitev, ki se bo začela junija 2024, bo uvedla širši nabor igralnih aplikacij, vključno z aplikacijami ponudnikov, ki doslej niso bili vključeni v uveljavljene okvire izdajanja licenc. Začetna faza se bo začela v Indiji, Mehiki in Braziliji, v prihodnosti pa se načrtuje razširitev na dodatne države.

Karan Gambhir, Googlov direktor globalnih partnerstev za zaupanje in varnost, je izrazil navdušenje nad tem podvigom. Poudaril je, da ta pobuda razvijalcem po vsem svetu ne ponuja le novih poslovnih možnosti, temveč tudi ohranja močan poudarek na varnosti uporabnikov.

Leta 2021 je Google dovolil uporabo izbranih aplikacij RMG v 15 državah, na primer v ZDA, po uspešnih poskusih v Indiji in Mehiki leta 2022 pa se je ta politika razširila. Ti preizkusi so vključevali aplikacije za dnevne fantazijske športe in igre rummy. Prej je Googlova politika dovoljevala le tiste aplikacije RMG, ki so bile usklajene z vladnimi regulativnimi okviri. Nova politika pa bo sprejela širšo paleto iger RMG in operaterjev, če bodo upoštevali lokalne zakone in Googlovo politiko.

Med trenutno odobrenimi vrstami iger so spletne igralniške igre, športne stave, konjske dirke (v regijah, kjer so urejene ločeno od športnih stav), loterije in dnevne domišljijske igre. Do te razširitve prihaja po več letih zahtev razvijalcev, zlasti mednarodnih, po vključitvi bolj raznolikega nabora iger RMG. Te vključujejo spletne prilagoditve lokalnih iger s kartami, ki zaradi svoje novosti ali redkosti morda še niso regulirane.

Prihajajo tudi spremembe struktur pristojbin za storitve za naročnine in nakupe znotraj teh aplikacij?

Poleg diverzifikacije igralnih možnosti Google razmišlja tudi o spremembah strukture pristojbin za storitve za naročnine in nakupe znotraj teh aplikacij. Vendar posebne podrobnosti o spremenjenem modelu pristojbin še niso bile razkrite. Gambhir je dejal, da spremenjeni model zaračunavanja storitev odraža vrednost storitve Google Play. Njegov cilj je odražati zagotovljeno vrednost. Poleg tega podpira trajnost ekosistemov Android in Play. Poteza je del Googlovega stalnega sodelovanja z razvijalci, da bi se prilagodil edinstvenemu gospodarskemu okolju in raznolikim modelom prihodkov v igralni industriji.

Google namerava v prihodnjih mesecih objaviti več informacij o teh posodobitvah politike. Podjetje zagotavlja, da bodo nove politike vključevale zaščitne ukrepe, vključno s starostnimi in geografskimi omejitvami, za zaščito potrošnikov. Ti ukrepi so del Googlove zaveze, da bo poslovne priložnosti za razvijalce uravnotežil z odgovornimi igralnimi praksami in varnostjo uporabnikov.

Na splošno Googlova odločitev, da razširi obseg aplikacij RMG v trgovini Play Store, pomeni pomemben premik na področju digitalnih iger. Razvijalcem odpira nove možnosti, hkrati pa zagotavlja, da varnost uporabnikov in skladnost z zakonodajo ostajata najpomembnejši prednostni nalogi.

Vir; foto: Pexels (fotografija je simbolna); Biznis24