Google Zemljevidi za iPhone bodo kmalu vključevali merilnik hitrosti

ByMiha Kovač

6. julija, 2024 ,
Google maps [Foto: Pexels]

Google Zemljevidi za iPhone bodo kmalu vključevali merilnik hitrosti

Ohranjanje pravilne hitrosti med vožnjo z Google Zemljevidi bo morda kmalu veliko lažje za uporabnike iPhonov, saj so nekateri uporabniki začeli opažati merilnik hitrosti na zaslonu. Po poročanju Autoevolution so merilnik hitrosti opazili tako v iOS kot CarPlay različici Google Maps. Žal še nihče ni uspel posneti njegove slike.

Merilnik hitrosti uporablja GPS podatke. Slednje pomeni, da bi lahko bil bolj natančen od merilnika hitrosti v vašem avtomobilu. Poleg tega je merilnik hitrosti priročno nameščen na zaslonu, kjer že preverjate prihajajoča navodila za pot.

Nekatere različice Google Zemljevidov za Android že vključujejo to funkcijo, vendar je videti, da se funkcija sedaj pojavlja tudi v iOS in CarPlay različicah, kar je razveseljiva novica za uporabnike Appla. Ti lahko trenutno med vožnjo vidijo samo omejitve hitrosti za trenutno cesto.

Če niste uporabnik Google Zemljevidov, vendar želite merilnik hitrosti v svoji navigacijski aplikaciji, Waze ponuja to funkcijo tako za iPhone kot Android. Apple Maps, podobno kot Google Maps, za večino uporabnikov prikazuje le omejitve hitrosti. Vendar pa iOS 18 prinaša novosti v Apple Maps, kot so topografski zemljevidi, vnaprej nastavljene pohodniške poti in poti po meri, kar izboljšuje uporabniško izkušnjo zunaj avtomobila.

Škoda, da je merilnik hitrosti v Google Maps trenutno le omejeno dostopen. Uporabnik na Redditu je poročal, da je merilnik hitrosti našel le na enem od dveh iPhonov, ki ju ima. Vendar bo ta funkcija zelo dobrodošla nadgradnja, ko bo dostopna vsem uporabnikom. Trenutno ni znano, kdaj bo funkcija v celoti uvedena. Na dogodku Made by Google, ki bo potekal 13. avgusta, bi lahko Google ob napovedih serije Pixel 9 in Pixel Watch 3, spregovoril tudi o posodobitvah Google Zemljevidov in drugih priljubljenih aplikacij.

[Vir: Tom’s Giude]; Portal24; Foto: Pexels