Gordon Ramsay razkril, katere hrane ne bi nikoli jedel

ByAna Koren

18. aprila, 2023

Gordon Ramsay razkril, katere hrane ne bi nikoli jedel

Slavni kuhar z več Michelinovimi zvezdicami Gordon Ramsay ima pri hrani visoke standarde. Poleg svojega absolutnega favorita na seznamu najljubših jedi pa je razkril tudi, česa ne bi nikoli jedel.

Kljub temu, da ima dostop do nekaterih najdražjih in najrazkošnejših sestavin na svetu, je Ramsay razkril, da bo za svoj zadnji obrok izbral eno najcenejših jedi na svetu.

Zadnja večerja

Leta 2020 je za Insider povedal: “Stojim za tem. Prisegam na to. In to je edini obrok, ki bi ga kdaj jedel, kot svojo zadnjo večerjo. To mora biti poln angleški zajtrk z dodatnim pečenim fižolom.”

Ker pa je eden najbolj znanih televizijskih kuharjev na svetu, njegovo delo seveda vključuje veliko potovanj. Ramsay je pogost potnik na letalu, od Vietnama do Indije, vse do Istre.

Ko pa je čas za vzlet, Ramsay pravi, da se niti ne približa hrani, ki jo strežejo na letalih.

Najbolj osovražena hrana

V intervju z Refinery29 je dejal: “Ni možnosti, da bi jedel na letalu. Deset let sem delal za letalske družbe, tako da vem, kje je bila ta hrana in kam gre. Vem koliko časa je trajalo, da je prišla na letalo.”

Nekoliko ironično je, da je njegova najbolj osovražena hrana tudi ime njegove restavracije na letališču Heathrow – Gordon Ramsay’s Plane Food, ki ima na Googlu 3,4 zvezdice.

“To je ena najboljših restavracij z letalsko hrano, kar smo jih kdaj obiskali,” je bila ena od ocen, a so bili tudi tisti, ki so bili drugačnega mnenja.

“Gordon Ramsay, sram te mora biti, da daš svoje ime temu kraju.” in “Juha ni bila grozna, samo pusta brez začimb,” so bili nekateri komentarji.

Princesa.si Foto: Wikimedia