Govorica telesa: Robert Golob in Valentina Prevolnik Rupel

Govorica telesa: Robert Golob in Valentina Prevolnik Rupel

Na fotografijah z obiska Murske Sobote je premier Golob videti dobro razpoložen, ministrica Prevolnik Rupel pa se drži resnobno.

Pogled nam hitro uide mimo osrednjega lika na fotografiji tj. predsednika slovenske vlade Roberta Goloba. Fotograf ga je v objektiv namreč ujel med vneto razlago svoji sogovornici o nečem, o čemer je popolnoma prepričan. Na skrajnem desnem robu fotografije namreč opazimo ministrico za zdavje Valentino Prevolnik Rupel, ki sedi kot nekakšen “kup nesreče”.  Rahlo sključena drža ter resnoben izraz na obrazu kažeta na obremenjenost in mogoče celo stres, ki ga ministrica prenaša in ki med sedenjem zaseda njene misli.

Da lahko precej suvereno govorimo o stresu in občutjih z negativnega dela spektra občutkov je pomembno opaziti njeno dlan, ki jo je skrčila v pest. Takšna drža, v povezavi z ostalimi prej opisanimi signali, jasno nakazuje, da je ministrica v stresu oz. da se v mislih ukvarja s težkimi, verjetno tudi neprijetnimi tematikami. Glede na stanje v zdravstvu ji takšnih tematik seveda ne manjka in jih tudi ne bo zmanjkalo še kar nekaj časa.