Govorica telesa: Romana Tomc, Roberta Metsola in Jože Dežman

ByUredništvo

8. maja, 2024
Jože Dežman, Roberta Metsola in Romana Tomc [Foto: www.RomanaTomc.si]

Govorica telesa: Romana Tomc, Roberta Metsola in Jože Dežman

Jože Dežman, Roberta Metsola in Romana Tomc [Foto: www.RomanaTomc.si]

Na fotografiji vidimo dr. Jožeta Dežmana, avtorja predstavitve povojnih partizanskih pobojev pod Macesnovo Gorico v Evropskem parlamentu, predsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsolo in slovensko evroposlanko in organizatorico predstavitve v Evropskem parlamentu Romano Tomc. 

Dr. Jože Dežman predsednici Evropskega parlamenta Roberti Metsoli pojasnjuje nekaj precej kompleksnega, saj čuti potrebo po gestikuliranju z rokami. Z rokami navidezno zamejuje prostor, kar pomeni, ilustrira omejitve tematike, ki jo podaja z besedami. Očitno želi, da ga Roberta Metsola zelo precizno in nedvoumno razume. Tematika, o kateri govori, je verjetno tako komplesna, da pri svoji komunikaciji potrebuje dodatno pomoč z rokami. 

Roberta Metsola zelo zbrano posluša, resnobnost na obrazu pa priča tudi o resnobnosti tematike, o kateri ji razlaga sogovornik. Pri slovenski evroposlanki Romani Tomc lahko v celotnem kontekstu interpretacije fotografije z njenega obraza razberemo, da tematiko pozna, do nje čuti spoštovanje in celo globoko prizadetost ob besedah dr. Dežmana Roberti Metsoli.

Edvard Kadič