Govorica telesa Tine Gaber na sprejemu pri Emmanuelu Macronu

Golob, Gaber, Macron Foto_Vlada RSGolob, Gaber, Macron Foto_Vlada RS

Govorica Telesa Tine Gaber na sprejemu pri Emmanuelu Macronu

Emmanuel in Brigitte Macron, Robert Golob in Tina Gaber [Foto: Vlada RS]

Na nedavnem sprejemu pri francoskem predsedniku Emmanuelu Macronu, ki se ga je udeležil tudi predsednik vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob, je govorica telesa Tine Gaber postala osrednji predmet pozornosti. Strokovnjak za komuniciranje, Edvard Kadič, je svojo oceno namreč delil na družbenem omrežju X (prej Twitter), kjer je razkril zanimive ugotovitve.

“Dr. Robert Golob v Parizu. #govoricaTelesa.

Srbski pregovor, da ‘nije žvaka za seljaka’ (tj. ni vse za vsakogar) je na tej fotografiji meso postal. Medtem, ko se zakonca Macron in tudi Golob(!) zavedajo formalnosti fototermina, je za Tino Gaber to še en Instagram shooting in ‘velika priložnost’ za nove sledilce na družabnih omrežjih. Široka drža peščene ure res izpostavlja njene ženske čare, žal pa celoten set prav zaradi nje zato izpade ceneno. Ker za povrh fotograf stoji še nekoliko levo od navidezne sredine skupine, Tina Gaber celo deluje, kot da leze v Macrona.

Malo več zgledovanja po Melaniji Trump in njenem ‘manj je več’ ne bi škodilo.

V dobro države Slovenije. #foto #poziranje.”

Ocena govorice telesa Tine Gaber na dogodku je vzbudila zanimanje in razpravo med javnostjo, pri čemer so se pojavile različne interpretacije njenega obnašanja in nastopa na sprejemu v Parizu.

Spomnimo…

Predsednik vlade dr. Robert Golob je sodeloval na mednarodni humanitarni konferenci za civilno prebivalstvo v Gazi, ki jo je gostil francoski predsednik Emmanuel Macron. Glavni cilji konference so izboljšanje koordinacije mednarodne pomoči za Gazo in zbiranje dodatnih humanitarnih sredstev za prebivalstvo v tej prizadeti regiji.

Na konferenci so se voditelji držav članic EU, visoki predstavniki arabskih držav ter mednarodnih in regionalnih organizacij strinjali, da je treba obsoditi dejanja teroristične skupine Hamas in izpustiti zajete talce. Prav tako so izrazili globoko zaskrbljenost zaradi visokega števila žrtev med palestinskim civilnim prebivalstvom, ki vključuje ženske, otroke in starejše. Antonio Guterres, generalni sekretar Združenih narodov, je opozoril, da gre za krizo humanosti.

Predsednik vlade dr. Golob je poudaril, da so napadi na civilne cilje v Gazi nesorazmerni glede na pravico do obrambe ter da dosedanji pozivi k spoštovanju mednarodnega prava in humanitarnega prava niso bili uspešni. Poudaril je tudi nujnost premirja, da bi omogočili dostavo humanitarne pomoči prizadetemu prebivalstvu.

Slovenija je že prispevala humanitarno pomoč Palestini in podvojila svoj prispevek. Vendar pa je cilj trajen in pravičen mir v regiji, in Slovenija bo še naprej podpirala mir, zaščito civilistov in rešitev dveh držav, Izraela in Palestine, kot pot k miru in dostojanstvu obeh narodov.

vir dela besedila

Foto: Vlada RS
Portal24