Govorica telesa: Vida Čadonič Špelič in Janez Cigler Kralj

ByUredništvo

15. aprila, 2024
Vida Čadonič Špelič in Janez Cigler Kralj [Foto: Vlada RS, Flickr]

Ekipno delo

Vida Čadonič Špelič in Janez Cigler Kralj [Foto: Vlada RS, Flickr]

Da gre za precej intenzivno sodelovanje med kolegoma poslanko in poslancem, je seveda očitno iz njune drže teles. Zaradi narave dela poslancev je v razpravni dvorani zaželjeno, da spremljanje nagovorov drugih poslancev poteka v tišini oz. vsaj potiho, če se že morajo med seboj pogovarjati v poslanskih klopeh. 

Pri poslanki Vidi Čadonič Špelič lahko opazimo tudi poigravanje s prsti, verjetno gre za igračkanje s prstanom. Običajno gre za dolgočasje, pogosto pa takšni gibi kažejo tudi na nestrpnost in celo frustriranost. Iz celotne slike v našem primeru lahko torej sklepamo, da poslanka ravno v tem trenutku posluša nekaj, kar je v globokem nasprotju z njenimi prepričanji in se to neposredno odraža tudi v precej agresivnem igranju s prsti. 

Očitno je tematika na podoben način pritegnila tudi poslanca Janeza Ciglerja Kralja, saj tudi pri njem sproža podobna (odbojna) čustva kot pri kolegici poslanki. Prekrivanje ust je med poslušanjem običajno znak, da smo sicer pozorni, a se zadržujemo, da ne odgovorimo takoj ali “preveč”.   

Edvard Kadič